arch/ive/ief (2000 - 2005)

Vacature voor Vlaams Minister voor Leefmilieu, Natuur en Energie
by JNM Saturday, Dec. 25, 2004 at 3:34 PM
vacature@jnm.be 0485 07 99 33 Kortrijksepoortstraat 192, 9000 Gent

Uitnodiging aan alle jongeren, jeugdverenigingen, en natuur- en milieuverenigingen!

Kris Peeters (Vlaams Minister van Leefmilieu en Energie): “Windmolens zijn een hype.” - "Als er opnieuw een bedrijf gevestigd wordt, is het niet nodig dat de grond veilig genoeg is voor spelende kinderen." - “… ben ik voorstander van de heropening van dat maatschappelijke debat over de uitstap van kernenergie.” - “Ik heb ook nooit begrepen hoe ik bossen kan bijmaken door ze simpelweg te kopen - en dan nog vrij duur. Ik doe daar niet aan mee.” - …

JNM: “Volgens ons is dit een milieubeleid uit de oertijd!”

Op dinsdag 28 december organiseert de JNM (Jeugdbond voor Natuurstudie en Milieubescherming – http://www.jnm.be) in samenwerking met Voor Moeder Aarde, ’t Uilekot, Chiro, VVKSM, Greenpeace, de Vlaamse Jeugdraad..., een ‘vacature-actie’ in Brussel waarbij we op zoek gaan naar een nieuwe en meer bekwame Vlaams Minister voor Leefmilieu en Energie.

Als jeugd-, natuur- en milieuvereniging zijn we niet gelukkig met het milieubeleid van huidig minister Kris Peeters. In het ene interview vindt hij de uitstap uit de kernenergie een stommiteit, in het andere maakt hij zich boos over de lastenverdeling in het Kyoto-akkoord en dan gilt hij dat windmolens een hype' zijn. Ook zijn beleidsbrief getuigt van bijzonder weinig ecologische ambities.

We willen met een ludieke optocht en straattheater duidelijk maken dat jongeren een ander én beter milieubeleid voor Vlaanderen willen!
Daarom zijn jullie allen uitgenodigd om mee op te stappen in deze manifestatie!


----------------------------------------------------------

VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU EN ENERGIE
REGIO Vlaanderen


OMSCHRIJVING Duurzaam en effectief milieubeleid opstellen. Zorgen voor proper water, zuivere lucht en een gezonde bodem. Geld vrijmaken voor natuur- en milieuverenigingen en voor milieuprojecten. Zorgen voor onderhoud en aankoop van natuurreservaten en bossen. Maatregelen nemen die de biodiversiteit ten goede komen. De uitstap uit kernenergie realiseren. Actief op zoek gaan naar alternatieve energiebronnen en de uitdaging aangaan om economie en ecologie beter op elkaar af te stemmen.


PROFIEL Voeling hebben met en kennis hebben over natuur, milieu en de gehele sector. Openstaan voor een positieve dialoog met natuur- en milieuverenigingen. Enthousiasme opbrengen om antwoorden en strategieën op de milieuproblemen en -uitdagingen te zoeken. Ervaring met het uitvoeren van het Kyoto-protocol is een pluspunt.


CONTACT Interesse? Surf naar http://www.jnm.be/vacature, of contacteer een van onderstaande organisaties:
http://www.jnm.be - http://www.motherearth.org – user.skynet.be/uilekot – http://www.chiro.behttp://www.vlaamsejeugdraad.be -http://www.vvksm.be - http://www.greenpeace.be -


-----------------------------------------------------------

Praktische info:

- Dinsdag 28 december

- De optocht vertrekt om 13u45 aan de Kunstberg (Hoofduitgang station Brussel-Centraal, en 100 meter naar links) en eindigt rond 16 uur met een straattheater aan het Boudewijngebouw van de Vlaamse Gemeenschap (vlakbij Brussel-Noord).

- Tijdens de optocht, waar de swingende JNM-sambaband aanwezig zal zijn, worden flyers in de vorm van vacatures verspreid (+ zoals hierboven). Aan het Boudewijngebouw wordt een sollicitatiecommissie samengesteld, bestaande uit vertegenwoordigers van verschillende jongeren-, natuur- en milieuverenigingen. Zij zullen Kris Peeters als sollicitant ontvangen, zijn cv beoordelen, en het vervolg kan u wel raden.

- Maak op de actie zelf duidelijk van welke vereniging je bent (T-shirt, vlag, …) En laat je vooral gaan in het verkleden, spandoeken, lawaaimakers, …!

- Dit is geen politiek gekleurde actie! Laat dus je politieke kleur en bijhorende attributen thuis.

Alvast bedankt en tot 28 december!

Meer info op vacature@jnm.be, of op 0485 07 99 33