arch/ive/ief (2000 - 2005)

VERGETEN STRAAT, volksopera naar Louis Paul Boon
by Heidi Neukermans Thursday, Dec. 16, 2004 at 2:14 PM
nieuwbeek@welzijn.net 053 21 13 27

TREFCENTRUM DE NIEUWBEEK, Masereelfonds en CC De Werf organiseren VRIJDAG 4 FEBRUARI 2005 om 20.30u VERGETEN STRAAT Een volksopera naar Louis Paul Boon Met Brussels Brecht-Eislerkoor en Omroerkoor Hasselt en slagwerktrio Triatu Bewerking, regie: Vital Schraenen Muziek: Chris Carlier Muzikale leiding: Lieve Franssen, Luk Cluysen Met steun van het Vlaams Ministerie van Cultuur

Vergeten Straat, een ietwat in vergetelheid geraakte roman van Louis Paul Boon (1943), vormt het uitgangspunt voor deze volksopera. Een overlevingsroman à la Robinson Crusoe, annex libertaire utopie plus een staaltje van doemdenken en hoop.
Het gedroomde libretto voor een hedendaagse opera ...

Stel u voor:
Uw straat wordt afgesneden van de wereld. Wedden dat u in paniek raakt en gillend de betonnen muren op rent? Dat deden de bewoners van de Vergeten Straat eerst ook. Maar bedenk zelf: een straat zonder taks, noch politie. Werken voor je plezier. Recht op luiheid!
Een betere wereld, kan dat wel? Ja! Neen? Of toch? Idealisme, pragmatisme en nihilisme vechten een robbertje. Vijftig zangers en drie muzikanten doen het voor.

KAARTEN: € 11, verkrijgbaar via Heidi in Trefcentrum De Nieuwbeek (053 21 13 27) of aan de balie in CC De Werf

LOCATIE: CC De Werf, Molenstraat 51, 9300 AALST