arch/ive/ief (2000 - 2005)

PETITIE: Geen forum voor fascisten aan de KULeuven
by Eluven Thursday, Nov. 18, 2004 at 9:48 PM

Teken de petitie tegen het ter beschikking stellen van lokalen aan de NSV door de KULeuven!

To: KULeuven Studentenbeleid

De NSV is door haar racistisch en gewelddadig karakter niet erkend aan de KULeuven. Toch maakt deze officieuze kweekschool van het Vlaams Blok al voor de tweede keer dit academiejaar gebruik van haar lokalen. We zien hier eenzelfde poging zoals in Antwerpen om aanvaardbaar over te komen door meetings te organiseren met andere organisaties. Vanaf ze zich dan kunnen uitbouwen, start het geweld tegen alle linkse en allochtone organisaties (wat bijvoorbeeld in Gent het geval was).

Uiteraard vinden wij, de Actief Linkse Studenten, dat extreem-rechtse organisaties zoals de NSV geen spreekbuis mogen krijgen aan de KULeuven waar ze hun racistische en neofascistische ideologie kunnen verspreiden. Door deze petitie willen we druk zetten op de universitaire overheid om in de toekomst geen lokalen meer aan dergelijke organisaties ter beschikking te stellen.

De man die verantwoordelijk is voor de toelating van de NSV aan de KUL is coördinator studentenbeleid prof. Dirk Van Gerven. Na herhaaldelijke e-mails waarin we de aard van de NSV verduidelijkten, weigert hij nog steeds te antwoorden en blijft de NSV lokalen krijgen aan de universiteit.
Wij eisen dat de KUL een universiteit is waar het fascistische gedachtengoed geen kans krijgt, zodat de NSV blijft wat ze nu zijn: een marginaal extreem-rechts studentenclubje.

"Een neger die opgegroeid is in de jungle van Afrika, die z'n eigen oorlellen uittrekt tot op de grond, die z'n eigen haar insmeert met koedrek (...) kan getraind worden om onze blanke gebruiken over te nemen, doch deze zal op intellectueel gebied nooit voldoen aan onze standaard daar onder andere zijn herseninhoud nu eenmaal kleiner is." (Verbondsberichten NSV, 1997)

Werk mee met de petitie!

TEKEN DE PETITIE