arch/ive/ief (2000 - 2005)

ISOC Belgium vraagt om spam & spyware
by Vansnick Rudi Thursday, Oct. 14, 2004 at 7:26 PM
rudi.vansnick@isoc.be

ISOC Belgium heeft er de buik van vol en is gestart met een meldpunt voor de behandeling van klachten over ongewenste commerciële e-mail en spionagesoftware.

ISOC Belgium heeft er de buik van vol en is gestart met een meldpunt voor de behandeling van klachten over ongewenste commerciële e-mail en spionagesoftware. Via de website van de organisatie kunnen Belgische internetgebruikers vanaf heden op eenvoudige wijze distributeurs van ‘spam’ en ‘spyware’ verlinken. ISOC Belgium zal de klachten bundelen en de wanpraktijken vervolgens gaan aanklagen bij de bevoegde instanties, zoals de Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer. Die zette in de herfst van 2002 overigens zelf een ‘spambox’ op poten om een beter beeld te krijgen van de aard en de omvang van het probleem. Voor ISOC België bleven de initiatieven die de Commissie toen genomen heeft op basis van 50.000 ontvangen berichten, evenwel ondermaats.

ISOC Belgium is de nationale afdeling van de Internet Society, een internationale vereniging die ijvert voor een laagdrempelig, veilig en stabiel internet. Door de internationale structuur van ISOC zou het voor de Belgische klachtendienst ook mogelijk zijn om bijvoorbeeld binnen een Europees kader acties te ondernemen tegen cybermisdrijven die hun oorsprong buiten onze landsgrenzen vinden. (artikel InternetJournalistiek.be)