arch/ive/ief (2000 - 2005)

Irak & Nederland: oorlog illegaal zegt Annan
by Foreign Press Foundation Thursday, Sep. 16, 2004 at 5:51 PM
fpf@chello.nl Nederland

De Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties, Kofi Annan, heeft in een interview met de BBC verklaard dat de oorlog tegen Irak illegaal is, en een schending van het Handvest, de Charter van de Verenigde Naties. Wat betekent dat voor Nederland ?


Dit item wordt hier ook voor alle zekerheid - gepubliceerd, aangezien de publicatie - tien minuten geleden in Nederland niet zo goed schijnt te lopen en er daar op de hele site nog met geen woord over is gerept, en dat is ziek: http://tinyurl.com/488am

Dat over de uitlatingen van Annan aan de BBC - over de illegale oorlog in Irak - nog geen laaiend debat is ontstaan, is dat het zoveelste teken dat de NL- journalistiek het voor de zoveelste keer laat afweten ?

De Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties, Kofi Annan, heeft in een interview met de BBC verklaard dat de oorlog tegen Irak illegaal is, en een schending van het Handvest, de Charter van de Verenigde Naties.

Wat betekent dat bijvoorbeeld voor Nederland, als de houding van het tuig dat het serviele koninkrijkje runt, ineens duidelijk tot illegaal wordt verklaard, volgens de VN en internationaal geldende rechtsnormen ?

Juridisch en feitelijk gezien betekent dit een bevestiging van wat al lang vast stond: de aanval op Irak en de bloedige bezetting en moordpartijen in het land zijn uitgedraaid op laaiend verzet van de Irakezen.

Pogingen om het verzet de kop in te drukken hebben geleid tot grove schendingen van de rechten van de mens, met martelingen en voortdurende moorden die uitgebreid zijn en worden gedocumenteerd.

Dat zijn een paar feiten: juridisch betekent het geheel dat iedereen op economisch, politiek en journalistiek gebied - die dit door instigatie of collaboratie heeft veroorzaakt, volgens internationaal recht strafbaar is.

Al deze mensen ('Nederland Steunt Bush' = NSB'ers) dienen zonder uitzondering in staat van beschuldiging te worden gesteld, en strafrechtelijk onderzoek en berechting dient te volgen.

Ze zijn schuldig aan moord met voorbedachte rade.

Veel binnen het nederlandse bedrijfsleven, en de meeste politici en journalisten hebben zich overduidelijk en bewijslijk schuldig gemaakt aan oorlogsmisdaden, en moeten hiervoor worden gestraft.

Het zijn deelnemers aan een illegale oorlog en dus oorlogsmisdadigers - zo bevestigt ook Kofi Annan - en de strafzaken dienen zo snel mogelijk te beginnen.

Hun walgelijke collaborerende houding dient zo snel mogelijk te worden bestraft, en ze dienen hun burgerrechten tot nader datum te verliezen.

Dit soort landverraders verdienen geen stemrecht: ze hebben onze wereld alleen maar misdadiger en onveiliger gemaakt.

Veel van de huidige 'managers' van Nederland, op zakelijk, politiek en journalistiek terrein, zijn niets anders dan vuile, aan Bush en zijn moordende kliek medeplichtige oorlogsmisdadigers, die nu voor hun dom-criminele gedrag zullen moeten boeten.

Voor hen dient een nieuw en echt 'Neurenberg Tribunaal' te komen !

Zo snel mogelijk, voor ze nog meer dodelijke ellende aanrichten, en hoe danook...!

Volledige en Engelse tekst met veel links betreffende
de illegaliteit van ook de oorlog in Irak:

BBC-video: http://madiaq.indymedia.org/news/2004/09/9341.php

Henk Ruyssenaars








Interpretatie Annan's woorden
by Henk Ruyssenaars Friday, Sep. 17, 2004 at 9:21 AM
fpf@chello.nl Nederland


Betr.: Annan quote: "The war in Iraq is illegal"...

Dit geldt voor sommigen: probeer 's 'n keer een tekst niet te lezen zoals Beelzebub dat met de Bijbel doet, en vergelijk de beoordelingen in de internationale alternatieve media c.q. pers met de aandacht die er in het medeschuldige Nederland aan wordt gegeven:

Zo goed als niets !

Omdat we medeschuldig zijn gemaakt aan oorlogsmisdaden: http://tinyurl.com/6ngcr

Goede zwaarwegende analyses ergens gezien ?

De vraag ' wat die illegaliteit strafrechtelijk betekent voor de oorlogshetzende managers van BV Nederland' al ergens redelijk en inhoudelijk beantwoord gezien ?

Julian Borger - een hele goeie journalist dikwijls - schrijft met 'n collega hierover o.a. in the Guardian:

Citaat: "The United Nations secretary general, Kofi Annan, declared explicitly for the first time last night that the US-led war on Iraq was illegal.

Mr Annan said that the invasion was not sanctioned by the UN security council or in accordance with the UN's founding charter. In an interview with the BBC World Service broadcast last night, he was asked outright if the war was illegal. He replied: "Yes, if you wish."

He then added unequivocally: "I have indicated it was not in conformity with the UN charter. From our point of view and from the charter point of view it was illegal." [einde citaat]

Url. voor Guardian-item: http://tinyurl.com/3u5pl

Eerder had ik al de zaken een beetje op een rijtje gezet, met links naar o.a. de BBC, Annan op video plus tekst:

BBC-Url.: http://tinyurl.com/56qfw

Er is natuurlijk niemand blinder, dan iemand die niet wil zien, maar mijns inziens - en volgens internationaal strafrecht - is de Staat der Nederlanden medeschuldig aan alle illegale oorlogsmisdaden, en moeten de schuldigen in het bedrijfsleven, de politiek en vooral de oorlogshetzende opinievormers in de journalistiek - strafrechtelijk worden vervolgd wegens hun medeschuldigheid aan alle wandaden.

Al hun schendingen van de rechten van de mens.

Dit is al een voorzichtige - maar goede - stap in de richting van de berechting van ALLE oorlogsmisdadigers, ongeacht nationaliteit:

Kok in Court: http://tinyurl.com/662pp

Zelf gebruik ik die site - met Kok voor de balie - als hoopvolle 'screensaver': het duurt lang, maar we krijgen 'ze' - al die criminelen - heus wel voor de balie !

En er moet een écht Tribunaal komen, dus geen replay van fake- en Sovjet-stijl-processen, zoals tegen Milosevich of Libië...

De oorlog was en is illegaal: de schuldigen zullen moeten boeten: http://tinyurl.com/5qddr

Allemaal !

Henk Ruyssenaars

Deze tekst is eerder aan Indymedia.nl verstuurd.

Url.: http://tinyurl.com/6pazp

Vrije publicatie daar is zeer onzeker geworden, en gebeurt soms als de weigering elders publiek wordt gemaakt, zoals op deze site in België.

Vrijheid van meningsuiting die wordt gemodereerd ?
Modereren is een eufemisme voor 'censureren'.

Door en voor wie dan wel ?

HR

























Annan & boycot Amerika
by Henk Ruyssenaars Friday, Sep. 17, 2004 at 9:45 AM
fpf@chello.nl Nederland

Deze vraag werd gesteld in Nederland:

Amerika boycot?

B. Laden - 17.09.2004 01:34

Als je nu naar Amerika reist (zonder visum) ben je verplicht om foto en vingerafdrukken te laten maken. Tijd om het land maar rechts te laten liggen?

De Amerikaanse ambassade heeft vandaag bekendgemaakt dat Nederlanders die na 30 september zonder visum de USA bezoeken bij aamkomst digitaal op de foto moeten.

Ook worden er digitale vingerafdrukken gemaakt!

Al deze inbreuk op je privacy kun je enkel voorkomen door het van tevoren regelen van een visum." [ ]

En dit heb ik indymedia.nl als aanvulling gestuurd:

Het zou aardig zijn als de staat der Nederlanden weer 's wat ruggengraat zou kweken (stamcellen ?) en net zo doen als Brazilië:

daar past men het in het diplomatieke circuit gangbare 'reciprociteits-beginsel' toe:

wederkerigheid dus: wij een visum voor de VS en veel ongemak ?

Nou: alle mensen met een VS paspoort van hetzelfde laken een pak: allemaal een visum en ongemak om Nederland binnen te komen.

En om te voorkomen dat er iets uitlekt worden ook journalisten en correspondenten schandalig slecht behandeld:

http://tinyurl.com/yrgh7

Een boycot van de VS is volledig terecht.

En de Irak oorlog illegaal: http://tinyurl.com/678dz

Henk Ruyssenaars

http://tinyurl.com/paii