arch/ive/ief (2000 - 2005)

Quilombo media nodigt uit
by Quilombo media Tuesday, Sep. 07, 2004 at 2:50 AM
media@quilombo.collectifs.net

Quilombo! van donderdag 23 tot maandag 27 september 2004 in Gent. Quilombo organiseert vier dagen lang ontmoetingen en experimenten rond het thema (de-)kolonisatie. Welke processen spelen bij de kolonisatie van vandaag? Hoe functioneren ze? Wat kan de geschiedenis van de dekolonisatiestrijd leren over het creëren van vrijplaatsen nu? Quilombo biedt de gelegenheid en ruimte om de theoretische kennis, knowhow en de ervaring met verzet, met anderen te delen. Het wordt een laboratorium ter dekolonisering van onze verbeelding, ons denken en onze manier van leven.

Het project Media & radio Quilombo

In de aanloop van het Quilombo project werden een aantal werkgroepen opgericht rond thema’s en gemeenschappelijke interesses. Deze oproep verspreiden we in naam van de groep "Media".

We bereiden een radiostudio voor om live radio, bestaande programma’s en muziek uit te zenden op de FM band en via streaming op het internet. Radio Quilombo zal uiteraard uitgebreid berichten over wat er tijdens de vier dagen gebeurd. Maar bovenal is de radio een experiment om te komen tot een collectieve “openpublishing-radio”, waarbij de grens tussen radiomaker en luisteraar vervaagt door nieuwe vormen van interactie uit te werken en kennis uit te wisselen over het maken van radiouitzendingen.

Radio Quilombo is in feite een workshop die tijdens de vier dagen Quilombo zal voortduren. We willen ook opgenomen audioprogramma’s verzamelen en een uitzendschema opstellen. Alle uitzendingen zullen op het internet worden gearchiveerd en kunnen door andere radio’s worden ovegenomen.

Zaterdag 25 september van 10H tot 13H stellen we een forum voor met het thema “mens-machine”. We nodigen mediactivisten, onafhankelijke journalisten en andere geïnteresseerden uit voor een discussie over technologiën, de invloed op ons dagelijks leven en het gebruik van ICT. De discussie wordt gebaseerd op teksten die vanaf vandaag worden verzameld en bij de opening van Quilombo ter beschikking zullen zijn.

Er zal ook een videoruimte ter beschikking zijn waar ieder die dat wil een bijdrage aan kan leveren.

Hoe deelnemen?

we doen een oproep aan onafhankelijke radio’s, aan de makers van vrije radio en video, aan media-activisten en aan iedereen die wil participeren aan dit project. Je kan deelnemen door:

- Het heruitzenden van de radio-streaming via internet, op de FM band en op andere locaties.

- Het aanbrengen van materiaal, kennis, opgenomen documentaires en programma’s en ter plekke live-uitzendingen van radio Quilombo te organiseren.

- Het schrijven van teksten voor het forum “Mens-Machine”.

- Video’s mee te brengen

Er werden drie vergaderingen vastgelegd:

Woensdag 8 september om 17H in Luik.
Blablaxpress - Rue Méan, 27.

Woensdag 15 september om 17H in Brussel
Het vredeshuis – Van Elewijkstraat 35

Contact:
media@quilombo.collectifs.net
http://quilombo.collectifs.net