arch/ive/ief (2000 - 2005)

11 september: Ark voor Githa
by Kenneth RUMES Wednesday, Sep. 01, 2004 at 11:45 AM
kennethrumes@hotmail.com

Op 11 september vindt in Wilrijk een familiefeest plaats voor Githa Smeijers. Zij is 18 en wordt door de Belgische ziekenfondsen in haar strijd tegen kanker in de kou gelaten. Met een aantal vrienden organiseerden we een benefiet. Wees welkom...

Githa is 18 jaar en heeft een hersentumor. Na een jaar vol behandelingen met chemotherapie en bestralingen, bleek de tumor niet te willen wijken. De situatie was vrij uitzichtloos en Githa en haar familie waren ten einde raad. Een warmtetherapie in Keulen gaf begin juni enige hoop. Mogelijk zou deze experimentele en nieuwe therapie voor Githa genezing kunnen brengen. Omdat er niet getwijfeld mocht worden, startte Githa met haar behandeling en ging ze 2 maal per week naar Keulen voor de warmtetherapie. Dat hield ze 3 maanden lang vol. Nu heeft men de therapie uitgebreid door te werken met de inbreng van cellen. Dat klinkt allemaal heel ingewikkeld en moeilijk, en is het ook. Maar het biedt een nieuwe hoop dat Githa toch haar ziekte zal kunnen overwinnen.
De hele behandeling kost handenvol geld en wegens het experimentele karakter ervan is er geen tussenkomst van het ziekenfonds. Daarom besloten wij met een aantal vrienden en familieleden om Githa financieel te helpen. Dat gebeurde al met allerlei acties, maar de orgelpunten komen eraan op 11 september en 16 oktober.
Op 11 september vindt in basisschool De Ark (Valkenveld in Wilrijk) een groots familiefeest plaats. De para’s komen met hun klimmuur, er zijn motorritjes voorzien, kinderspelen, hapjes, drankjes, een tombola met fantastische prijzen, workshops en demonstraties djembe, acrogym, dans en River Dance en vooral heel veel optredens; tal van artiesten en acteurs zegden hun vrijwillige medewerking toe. Een greep uit de lijst: Luc Caals, Axl Peleman, Eric Goossens en Bieke Illegems, Wim Ravel, Patrick Onzia, Boogie Boy, Dirk Denoyelle en acteurs uit Thuis en Rupel. De toegang is uiteraard gratis.
Vanaf 11uur breekt het feest los in de vroegere lagere school van Githa, vlak aan de A12. Rond 18uur eindigt het familiefeest, maar er kan dan nog verder gefeest worden op een fuif in de Valkenstraat, even verderop.
Op 16 oktober zet Sjowtime haar beste beentje voor om Githa te helpen. In zaal ‘De palace’ in Boom organiseert zij haar halfjaarlijkse muziekquiz. De opbrengst gaat ditmaal volledig naar Githa. Ploegen van 3 à 5 personen kunnen zich hiervoor inschrijven. Daar is de nodige haast bij, vermits er al 15 ploegen ingeschreven staan en er plaats is voor 40 ploegen in het totaal.
Aan het einde van deze acties hopen we voldoende geld verzameld te hebben om de behandeling van Githa te kunnen betalen. Als die zorg voor haar en haar familie wegvalt, kunnen zij zich bezighouden met waar het uiteindelijk allemaal om gaat: dat Githa weer een gezonde, jongedame wordt…