arch/ive/ief (2000 - 2005)

betoging in New York loopt ten einde. Gaan de mensen naar Central Park?
by ministerie van agitatie Sunday, Aug. 29, 2004 at 9:05 PM
ministerievanagitatie@yahoo.com

De mars in New York loopt ten einde.

Naar schatting tussen de 250.000 à 350.000 Amerikanen hebben geprotesteerd bij het begin van de Conventie van de Republikeinse partij in New York.

Het was de bedoeling om na de mars samen te komen in Central Park maar de burgemeester van New York (Republikein) heeft dat verboden. Om 'het gras te beschermen'. De vraag is of de betogers (zoals verwacht) naar Central Park zullen trekken en indien ja, hoe dat afloopt.

Enkele honderden betogers werden gisteren al gearresteerd, voornamelijk leden of deelnemers aan Critical Mass, de fietsbeweging. Ook vandaag werden blijkbaar vooral de fietsactivisten aangehouden. Als voormalig lid van Spaak & Tandrad, herkennen we daar onszelf in! Het toont aan hoe sterk en belangrijk het wapen van de fiets kan zijn en hoe duidelijk de fiets het tegengestelde is van de auto en de oorlog om olie.

Volg rechtstreeks het nieuws op IMC portland , IMC new york (links op deze pagina links), bekijk de beelden op CSPAN live en luister naar A noise, via indymedia New York.

hasta la victoria siempre!