arch/ive/ief (2000 - 2005)

Kif Kif lanceert ‘allochtone’ internetradio
by Kif Kif Wednesday, Aug. 18, 2004 at 1:56 PM
info@kifkif.be 0498/11.67.70 Bondgenotenstraat 52, 1190 Brussel

Het intercultureel platform Kif Kif (www.kifkif.be) richt eind september een cursus digitale radio voor en door allochtone jongeren in. De lessen vormen de voorbereiding voor de oprichting van een interculturele digitale radio, die Kif Kif in de loop van december 2004 hoopt te lanceren. Een dergelijke radio zou een primeur voor Vlaanderen en Nederland zijn.

PERSBERICHT
18 augustus 2004

Kif Kif lanceert ‘allochtone’ internetradio

Het intercultureel platform Kif Kif (http://www.kifkif.be) richt eind september een cursus digitale radio voor en door allochtone jongeren in. De lessen vormen de voorbereiding voor de oprichting van een interculturele digitale radio, die Kif Kif in de loop van december 2004 hoopt te lanceren. Een dergelijke radio zou een primeur voor Vlaanderen en Nederland zijn.

Het enthousiasme voor het project is erg groot. Ondanks het vroege stadium waarin het zich bevindt, engageerden zich reeds een 20-tal gemotiveerde jongeren om eraan mee te werken. De groep heeft een diverse samenstelling en bestaat voornamelijk uit jongeren van Maghrebijnse, Oost-Europese, Afrikaanse en Vlaamse afkomst. Omdat er maar 12 jongeren per cursus kunnen deelnemen, gaat Kif Kif momenteel na of ze op korte termijn ook een tweede cursus kan inrichten. De lessen staan enkel open voor jongeren die bereid zijn om daarna ook effectief aan de digitale radio mee te werken.

De plannen voor de eigenlijke lancering van de digitale radio bevinden zich in een vergevorderd stadium. Kif Kif is enkel nog naar de nodige financiële middelen op zoek. Er zijn momenteel met verschillende partners gesprekken aan de gang. Naast non-stopmuziek zullen er op de digitale radio ook eigen programma’s van de vrijwilligers te horen zijn. De programma’s worden in verschillende talen uitgezonden en zullen een brede waaier aan onderwerpen behandelen. Momenteel zijn er ideeën voor programma’s rond lifestyle, actualiteit, kunst, literatuur, sport en hedendaagse (wereld)muziek.

Kif Kif meent dat een interculturele webradio niet alleen op een grote behoefte bij de allochtone jongeren inspeelt, maar ook een uitgelezen communicatie-instrument voor de overheid en de ruime maatschappij vormt. Vorige week nog brachten verschillende rapporten aan het licht dat de meeste ‘autochtone’ organisaties en instellingen maar moeilijk de allochtone gemeenschap bereiken.

Contact:
Dany Neudt (coördinator Kif Kif), info@kifkif.be, 0498/11.67.70
Najib Chakouh (bestuurslid Kif Kif), 0475/90.34.45
Mourad Bekkour (bestuurslid Kif Kif), 0496/11.30.64