arch/ive/ief (2000 - 2005)

Zestigtal actievoerders vieren de overwinning van Chavez aan de Venezolaanse ambassade in
by Handen af van Venezuela Tuesday, Aug. 17, 2004 at 8:14 AM

Zestigtal actievoerders vieren de overwinning van Chavez aan de Venezolaanse ambassade in Brussel

Handen af van Venezuela! – Hands Off Venezuela! – Manos Fuera de Venezuela!

Persbericht (update): “Handen af van Venezuela”- België

Zestigtal actievoerders vieren de overwinning van Chavez aan de Venezolaanse ambassade in Brussel


Foto’s in volledig formaat verkrijgbaar op eenvoudig verzoek

Actievoerders eisen de erkenning van de uitslag van
het referendum door de Belgische regering.

Naar aanleiding van de overwinning van President Chavez deze zondag kwamen maandagavond (16 augustus), rond 17u een 60-tal sympathisanten samen voor een feestelijke actie aan de Venezolaanse Ambassade in Brussel.

Op de spandoeken was te lezen: “Chavez no se va !” (Chavez vertrekt niet ! ), “Belgische regering moet overwinning Chavez erkennen” en “Geen VS-inmenging in Venezuela”.

De aanwezigen overhandigden een solidariteitsboodschap aan de ambassadrice van Venezuela. Toch was er ook bezorgdheid te horen bij de sympathisanten. De Venezolaanse oppositie weigert – zoals verwacht en voorspeld – de uitslag te erkennen. De oppositie aanvaardt slechts de democratische spelregels als deze hen een overwinning opleveren.

Daarom kondigden de aanwezigen aan de komende dagen druk uit te oefenen op de Belgische en Europese instanties om een duidelijk signaal te geven aan het Venezolaanse volk; m.n. de erkenning van de overwinning van Chávez in het transparant verlopen referendum, en een afwijzing van elke mogelijke actie van destabilisatie door de oppositie.




Tot de samenkomst was opgeroepen door de Belgische sympathisanten van de internationale campagne ‘Hands Off Venezuela !’






“Handen af van Venezuela” (België) is een informele groep van kritische sympathisanten van het sociaal-economisch en politiek project van de huidige Venezolaanse president Hugo Chãvez. “Handen af van Venezuela” wil de Belgische bevolking sensibiliseren en informeren over de actualiteit in Venezuela. (http://www.venezuela-info.be - http://www.handsoffvenezuela.org)




Contact en info:

Jordi Lesaffer – 0494/94.79.56 (perswoordvoerder)
Nick Deschacht – 0495/281.739 – Nicktijdelijk@yahoo.com

Handen af van Venezuela! – Hands Off Venezuela! – Manos Fuera de Venezuela!