arch/ive/ief (2000 - 2005)

Venezuela en de Vloek van de Olie
by Foreign Press Foundation Sunday, Aug. 15, 2004 at 8:48 AM
fpf@chello.nl

Allende maakte indertijd de fout de mensen in Chili niet te bewapenen: ik denk en hoop dat de mensen in Venezuela hun langzaam menswaardig wordende bestaan net zoals bij de vorige amerikaanse coup - met hand en tand en desnoods met beschikbare wapens verdedigen als dat nodig blijkt.



Venezuela staat internationaal op de vijfde plaats als olieleverencier in de wereld, en op de derde plaats als olieleverancier aan de VS.


Olie is ook de 'Vloek van Venezuela'

In het begin van de jaren '70 was ik geaccrediteerd als correspondent voor o.a.de GPD-bladen en de NL-omroepen en de toenmalige BRT in Zuid-Amerika, in Santiago de Chile, en mijn belangstelling voor Zuid-Amerika is blijven bestaan.

Ik heb in die jaren toen ik er woonde - tot juli 1974 toen ik door Pinochet tot 'Persona non grata' werd verklaard omdat ik de waarheid bleef zeggen - het drama rond president Salvador Allende meegemaakt en verslagen: de fatale roofzucht van de amerikanen onder leiding van de misdadige Kissinger - die Allende tot zelfmoord hebben gedreven en het land tot een bloederige ellende hebben gemaakt.

[ Kissinger+Chile: http://tinyurl.com/4vvdp ]

Vandaag ben ik bang voor de vrienden die ik heb in Venezuela: als de amerikaanse junta het land en de olie pakt, pakken ze ook m'n vrienden die tegen de muur gaan. Ik heb het de amerikanen en hun beulen eerder zien doen.

Hetgeen er vandaag te gebeuren staat in Venezuela is duidelijk: medegefinancierd door de VS: er wordt vandaag weer geprobeerd om president Hugo Chavez - de al twee maal democratisch gekozen leider van Venezuela - af te zetten, met behulp van de 5% rijken in Venezuela die bijna alle media in handen hebben en willen doorgaan met het plunderen van het land ten eigen bate, en niet ten bate van de mensen die er wonen en die recht hebben op de bodemschatten om hun armoede te verminderen.

[Chili/Venezuela: http://tinyurl.com/35bo4 ]

De vorige - gelukkig mislukte - staatsgreep in Caracas - waar Nederland en België bijvoorbeeld ook heel verraderlijk in het geheim vloot- en luchtsteun aan hebben verleend - gaan de amerikanen en hun dodelijke meelopers herhalen.
Url.: http://tinyurl.com/5rzg6


[ VS financiert oppositie tegen Chavez: http://tinyurl.com/5tvfo ]

Venezuela staat internationaal op de vijfde plaats als olieleverencier in de wereld, en op de derde plaats als olieleverancier aan de VS.

De globale slachting van de VS momenteel heeft maar één oorzaak:
het zekerstellen van de eigen positie wat betreft energie, dus moet
ook Venezuela eraan geloven. [CIA: http://tinyurl.com/4882z]

[Chavez over de VS maffia: http://tinyurl.com/3rzox ]

Er wordt ons voorgelogen - door heulende journalisten die alleen de
eigenaren van hun media* nawauwelen en medeplichting en laf zijn - dat er terrorisme, communisme, fanatisme, noem maar op, in Venezuela dreigt en daarna volgt dan weer een coup waarbij een redelijke democratie wordt afgeslacht.

Mijns inziens - met veertig jaar globale ervaring als journalist/correspondent - is dat de Verenigde Staten en Israël momenteel de ergste terroristen ter wereld zijn en dat ze desnoods te vuur en te zwaard bestreden moeten worden.

Mensen die zich tegen de VS en Israel verzetten zijn
geen terroristen maar vrijheidsstrijders die groot gelijk
hebben dat ze die twee terreurstaten aanpakken.

[USA + Israel + War crimes: http://tinyurl.com/4lxb4 ]

Ze houden zich aan God noch gebod, en in Irak - ook door hun
martelpraktijken - zien we goed wat hun ware gezicht is.

Allende maakte indertijd de fout de mensen in Chili niet te bewapenen: ik denk en hoop dat de mensen in Venezuela hun langzaam menswaardig wordende bestaan net zoals bij de vorige amerikaanse coup - met hand en tand en desnoods met beschikbare wapens verdedigen als dat nodig blijkt.

Het is beter - zo heb ik geleerd - om staande
te sterven dan op je knieën te moeten leven.

Boycot en verzet tegen de amerikaans-israëlische terreurstaat is alleszins geboden als we niet zo vermoord en mishandeld willen worden als de Afghanen en Irakezen bijvoorbeeld.

De door de amerikaans-israelische junta gevoerde preventieve oorlogen zijn volledig illegaal, en zowel het Charter van de VN als een reeks internationale conventies (Genève etc) worden met voeten door deze misdadigers getreden, die ons allemaal als vogelvrij beschouwen.

Ze zullen moeten worden bestreden, vastgenomen en berecht voor het Internationale Criminele Gerechtshof in Den Haag of een nog beter en eerlijker Tribunaal, zoals Lord Russell indertijd in het leven riep betreffende Vietnam.

Ik zeg niet dat Chavez 'n soort Jezus is die op water c.q. olie kan lopen, maar hij is honderd keer beter dan de moordende uitzuigers in Venezuela die de afgelopen tientallen jaren het land leeg hebben gezogen, de eigen zakken hebben gevuld en de tegenstanders laten verhongeren en vermoorden.

De amerikanen en israëlis zijn een levensbedreiging voor ons allemaal: laten we voor de mensen en mijn vrienden in Venezuela hopen dat ze er niet in zullen slagen Venezuela tot eenzelfde slaafse vazalstaat te maken als Chili of Nederland, gerund door de moorddadige multinationals die alles afromen, en tot elke prijs.

Geen enkele grote nieuwsbron is nog betrouwbaar omdat ze allemaal in handen zijn van dezelfde industrie die achter de oorlogen steekt, met medewerking van gehersenspoelde egoïsten in uniform, zich prostituerende 'journalisten' en zwendelende en gechanteerde politici.

Eerlijk nieuws over Venezuela - zolang als ze nog niet zijn vermoord - is hier te krijgen: http://vheadline.com/main.asp

Henk Ruyssenaars

P.S. De media zijn moordenaars:

How hate media incited the coup d'etat against Venezuela's President

Never even in Latin American history has the media been so directly involved in a political coup.

Venezuela's 'hate media' controls 95% of the airwaves and has a near-monopoly over newsprint, and it played a major part in the failed attempt to overthrow the President Hugo Chavez in April 2002.

Although tensions in the country could easily spill into civil war, the media is still directly encouraging dissident elements to overthrow the democratically elected president -- if necessary by force."

Lees het hele verhaal maar 's:

http://www.vheadline.com/readnews.asp?id=22241

FOREIGN PRESS FOUNDATION
http://tinyurl.com/yvanq
Editor : Henk Ruyssenaars
http://tinyurl.com/2ghoh
The Netherlands
fpf@chello.nl

The Dutch author worked for 4 decades for international media as foreign correspondent, of which 10 years - also during Gulf War I - in the Arab World and the Middle East.

Seeing that every bullet and every bomb breeds more terrorism !

Co-author of the book "Techno-Bandits", on high-tech smuggling [ Houghton Mifflin ]. Guest-lecturer at the Departments of Journalism, at Stockholm University in Sweden, and Aarhus University - Denmark.

Evil triumphs when good men, women and journalists remain silent

Help the troops come home: we need them to fight our 'governments'.

http://www.bringthemhomenow.org/

HR

De Vloek van Indymedia Nederland ?
by Henk Ruyssenaars Sunday, Aug. 15, 2004 at 9:12 AM
fpf@chello.nl Nederland


Het lijkt of er op sommige artikelen een vloek rust bij jullie Noorderburen:

bovenstaande item over de Vloek van Venezuela mogen de mensen in Nederland blijkbaar niet lezen.

Eerst werd het geplaatst:

http://indymedia.nl/nl/newswire/newswire.shtml

maar als men nu meer tekst wil zien dan komt er een 404Error melding:

http://indymedia.nl/nl/2004/08/20930.shtml

Was er iemand die iets zei over vrijheid van meningsuiting ?

Henk Ruyssenaars

http://tinyurl.com/4gwdv




Correctie Indy-NL
by Henk Ruyssenaars Sunday, Aug. 15, 2004 at 9:46 AM
fpf@chello.nl Nederland


Na de redactie in Amsterdam van Indy-NL gevraagd te hebben waaro dit in Belgie wel gelezen mag worden en niet in Nederland heeft men het verhaal weer teruggezet.

Uit bovenstaande blijkt wat er eerder aan de hand was.

Het gaat toch echt om vrijheid van meningsuiting...

Henk Ruyssenaars