arch/ive/ief (2000 - 2005)

We laten Minoo en Ali niet uitwijzen! Neem deel aan de actie donderdag 15 juli!
by intal Tuesday, Jul. 13, 2004 at 4:38 AM
02/209.23.50 info@intal.be

We vragen je dringend om donderdag 15 juli om 10u30 naar een actie te komen aan de Algemene Directie van de Dienst Vreemdelingenzaken, Antwerpse Steenweg 598, 1000 Brussel opdat onze trouwe vrijwilligers, Minoo en Ali met hun kinderen, Babak en Siamak, niet zouden worden uitgewezen.

Het is vakantieperiode, dus acties plannen is niet makkelijk - maar dit is nodig én zeer dringend. We rekenen dus op jou! Ben je dan al met vakantie? Stuur dan na het lezen van dit bericht meteen een reply naar ons! Maak je steun voelbaar!

Minoo en Ali hun asielaanvraag is afgewezen bij de Raad van State, hun uitkering van het OCMW is al stopgezet. Dat wil zeggen dat ze elk ogenblik kunnen uitgewezen worden, en dat onze overheid hen probeert te ontmoedigen om acties te ondernemen door de familie nu al letterlijk zonder inkomen te zetten. Werken mogen ze niet; zelfs officieel vrijwilligerswerk voor Minoo was uit den boze.

We leerden Minoo en Ali, en hun kinderen Babak en Siamak, kennen in het voorjaar. Ze zijn vluchtelingen uit Iran die - na een ingewikkelde en moeilijke tocht - sinds 2001 in België verblijven. Minoo volgde in het voorjaar een cursus bij de VDAB als administratief medewerkster en vroeg - via deelname aan acties voor Palestina - of ze bij ons stage mocht doen op ons secretariaat. Ze wilde haar nederlands oefenen, werkervaring opdoen zodat ze meer kans zou maken op een job eens ze zou mogen werken - als haar asielaanvraag was erkend en/of regularisatie geregeld was.

Minoo deed hier enkele weken stage; na haar stage konden we op haar blijven rekenen. Regelmatig sprong ze dus binnen om een handje te helpen. Ali, en de twee kinderen kwamen hier ook steeds meer over de vloer om een handje te helpen. Misschien kennen jullie Minoo en Ali omdat je samen met hen een intalstand opstelde of afbrak, omdat je samen met Minoo in die stand stond. Misschien proefde je van de heerlijke warme schotel die Ali en Minoo maakten tijdens het voorbereidingsweekend voor de inleefreizigers, of kreeg je een intalmailing in je bus die door Minoo en Ali verzorgd werd. Veel van de HealthNOW!-pastilledoosjes werden door Minoo met zorg ingepakt. De familie zette mee haar schouders onder de campagne voor Hiba en andere Iraakse oorlogsslachtoffers.

Minoo en Ali willen, zoals vele Iraanse vluchtelingen, met hun gezin in België blijven. Ze willen geregulariseerd worden zodat ze eindelijk mogen werk zoeken. Hun nederlands is al vrij vlot; Minoo volgde ook al reeksen cursussen. Babak en Siamak willen blijven naar hun franstalige school gaan waar ze vele vrienden hebben. De directeur van de school beloofde Minoo en Ali te steunen in hun eis. De huisbaas wil Minoo en Ali graag het huis verder verhuren, want hij vindt hen vriendelijke, correcte huurders.

Dringende zaken als deze nemen enkel een positieve wending als een grote groep mensen in actie schiet en steun betuigt.

Op donderdag 15 juli om 10u30 komen we samen aan de Algemene directie van de dienst Vreemdelingenzaken om regularisatie te eisen voor Minoo, Ali en de kinderen.

Als je in het land bent, rekenen we op jouw aanwezigheid! Ben je niet in het land, stuur dan nu een reply met je naam en adres waarin staat 'Ik steun mee de vraag van Minoo Nasiri en Ali Reza Khajehkiasi om met hun gezin in België te wonen en te werken. Maak dat aub mogelijk door regularisatie.' Een persoonlijke boodschap daarbij mag natuurlijk ook.