arch/ive/ief (2000 - 2005)

Geen seksisme en racisme in het parlement!
by Sara S'Jegers Monday, Jul. 05, 2004 at 2:31 PM
sara.sjegers@tiscali.be

Tegen de normalisering van seksisme, racisme, haat en geweld! Oproep tot een sit-in aan het Vlaams Parlement op dinsdag 6 juli om 12u.

6 juli 2004, eedaflegging Vlaams Parlement:
Geen seksisme en racisme in het parlement!

Naar aanleiding van de eedaflegging van de Vlaamse parlementsleden roepen het Steunpunt Allochtone Meisjes en Vrouwen, NextGenderation, Riso Gent en FC Poppesnor samen op tot een sit-in aan het Vlaams Parlement.

Als vrouwenorganisaties willen wij het signaal geven dat wij de normalisering van seksisme en racisme krachtdadig verwerpen. Deze horen niet thuis in het parlement, of om het even waar in onze samenleving.

Wij willen een samenleving én parlement waar emancipatie en gelijkwaardigheid voorop staan! Om deze eis kracht bij te zetten, roepen we jullie allemaal op om deze boodschap massaal door te sturen en vervolgens ook massaal aanwezig te zijn! Om onze boodschap luid en duidelijk te laten klinken is het belangrijk om breed te mobiliseren. Vrouw of man, oud of jong, 'allochtoon' of 'autochtoon': laat uw stem horen!


Waar ? Vlaams Parlement, Leuvenseweg 27, 1000 Brussel (metrohalte Madou)
Wanneer ? Dinsdag 6 juli om 12u
Waarom? Omdat we de normalisering van racisme, seksisme, haat en geweld een halt willen toeroepen. Deze horen niet thuis in ons parlement, of om het even waar in onze samenleving.


Strijdbare groetjes en tot dan!

Vanwege
Steunpunt Allochtone Meisjes en Vrouwen (http://www.samv.be)
RISO Gent (http://www.risogent.easynet.be)
Nextgenderation (http://www.nextgenderation.net)
FC Poppesnor (http://www.feminisme.be/fcpoppesnor)