arch/ive/ief (2000 - 2005)

Nieuwe website over extreem-rechts
by Blokwatcher Friday, Jun. 11, 2004 at 3:22 PM
Blokwatcher@hotmail.com

Aan de vooravond van de nakende Vlaamse verkiezingen van 13 juni 2004 lanceert de bekende BlokWatcher Marc Spruyt een nieuwe weblog over extreem-rechts.

Nieuwe website over ...
blokwatch.jpg, image/jpeg, 207x108

Op http://www.blokwatch.be leest u voortaan het nieuws dat het Vlaams Blok liever niet in de media ziet verschijnen en eigenzinnige commentaren op wat er wel verschijnt.

De weblog is wegens tijdsgebrek niet de grote, allesomvattende website die aanvankelijk gepland was, maar wil wel een bescheiden tegenwicht vormen tegen de – helaas nog steeds onderschatte – dominantie van extreem-rechts op het Internet, een medium dat door jongeren meer wordt geconsulteerd dan een krant of een bibliotheek. Alleen al het Blok beschikt over meer dan honderd websites – een World White Web op zich dus.

Recente postings op http://www.blokwatch.be:
• Vlaams Blok ontduikt voor duizenden euro’s aan auteursrechten.
• Racistische spotprent in het nieuwste nummer van het ledenblad van de Vlaams Blok Jongeren: BlokWatcher dient klacht in.
• Ruzie onder Garry Hagger-fans na diens optreden op het Blok-partijfeest van 6 juni.
• Hoe Rob ‘Klop’ Verreycken aan zijn bijnaam komt.
• En voorts: de meest gezochte foto’s van Philip Dewinter en Karel Dillen.

Marc Spruyt volgt het thema extreem-rechts al vijftien jaar op de voet. Hij schreef enkele boeken (Grove Borstels, 1995; Wat het Vlaams Blok verzwijgt, 2000) en publiceerde onder meer in Humo, Knack, De Morgen en Deng.

Reacties zijn welkom op blokwatcher@hotmail.com.

Maar vooral: vertel het voort!