arch/ive/ief (2000 - 2005)

Persbericht AEL-MDP Voeren Actie op het parlement
by AEL Belgium Thursday, Jun. 03, 2004 at 5:05 PM
aelbelgium@arabeuropean.org

Donderdag 03/06/’04 voerde de AEL een spandoekactie uit in het Federale Parlement.

Gezien de politieke partijen al wekenlang filibusteren over het al dan niet inbreken van de nieuwe Vlaamse regering in de Federale regering na 13/06/04 besloot de AEL nu reeds in het Federale Parlement in te breken om de politici er op te wijzen dat ze niet met zichzelf dienen bezig te zijn maar met de belangrijkere diepmenselijke thema’s die de Belgische burgers bezig houden.

Een thema dat eigen is aan een belangrijk deel van de burgers in dit land is de islam. Democratisch gezien houdt dit logischerwijze in dat ook islam een plaats dient te krijgen in onze maatschappelijke structuren. Voor de slechte verstaander is het voor de AEL geenszins de bedoeling om een soort kerk te installeren, dat is trouwens onislamitisch. Wat de AEL wel opeist is dat er scholen en jeugdbewegingen die islamitische jongeren bereiken van de overheid de kans krijgen te werken op basis van de islamitische identiteit. Islam is hier een inspiratiebron in en het wordt hoogtijd dat de gangbare vastgeroeste praktijk om de islam te linken aan geweld, onderdrukking en terrorisme ophoudt ! Met de actie wil de AEL ook de erkenning van moskeeen - die vandaag de dag huizen in gammele vzw’tjes – benadrukken. Terzake formuleerde de MDP op haar website http://www.mdp-pmd.be in voorstel 30 van haar verkiezingsprogramma het standpunt dat de subsidiering door het Vlaams Gewest op gemeentelijk en niet op provinciaal niveau dient te gebeuren. Islamitische begraafplaatsen worden na meer dan 40 jaar islamitische aanwezigheid in Belgie hoogdringend evenals de mogelijkheid om thuis islamitisch te slachten op islamitische feestdagen die, als het de Fedrale regering echt zinnens is om SAMEN TE LEVEN’ erkent mogen worden als nationale feestdagen.
Het zal de heren en dames van het Federale Parlement een doorn in het oog zijn dat uitgerekend moslims een actie voeren in het Belgische parlement. Het is echter hoogtijd dat de democratie ook voor de islamitische gemeenschap in Belgie wordt toegepast en dat onze zogenaamde vertegenwoordigers in het parlement ophouden eisen naar het volk brengen maar integendeel de eisen van het volk naar het parlement brengen. Gezien dat dat tot dusver niet gebeurde bracht de AEL de stem van de islamitische gemeenschap zelf naar het parlement.

U kan andere standpunten inzake de islamitische erkenning steeds vinden op website http://www.mdp-pmd.be
Mailen kan u naar aelbelgium@arabeuropean.org