arch/ive/ief (2000 - 2005)

Dinosaurus in Brussel tegen klimaatsopwarming
by Voor Moeder Aarde vzw Tuesday, Jun. 01, 2004 at 6:48 PM
pol@motherearth.org 0495-280259

Woensdag 2 juni wordt door Friends of the Earth, CAN en Voor Moeder Aarde de Europese prijs bekendgemaakt voor het bedrijf of de personaliteit welke het slechtst scoort wat betreft de strijd tegen klimaatverandering. Vanaf morgen kunnen mensen ook stemmen voor de Belgische Climate Killer Oscar, de Belgische prijs voor wie een conservatief energiebeleid voorstaat.

Dinosaurus in Brusse...
climate_dino.jpg, image/jpeg, 1200x824

Je kan stemmen voor de Belgische Climate Oscar via http://www.motherearth.org/climate/vote_nl.php

Met een 9 meter hoge en lange opblaasbare dinosaurus zullen op woensdag 2 juni Friends of the Earth Europe, Climate Action Network Europe en Voor Moeder Aarde vzw postvatten in de Europese wijk in de Wetstraat 170.

De Klimaat Oscar uitreiking heeft plaats in het kader van de Green Week, een evenement opgezet door de Europese Commissie. De "Climate Killer Oscar" heeft de vorm van een dinosaurus, en staat symbool voor de vervuilende en verouderde productiewijzen, die gebruik maken van fossiele brandstoffen. Deze technieken zijn voorbij gestreefd en behoren volgens de milieuorganisaties, net als de dinosuariƫrs, tot het verleden.

De Europese actie te Brussel op 2 juni kadert in een Europese tour doorheen 21 landen. Met de reusachtige opblaasbare dinosaurus wil men de steeds oppermachtige industrie aanklagen voor de schadelijke gevolgen die de verbranding van fossiele brandstoffen met zich meebrengt.

Belgisch luik van de campagne

Vanaf 2 juni kunnen mensen stemmen voor de Belgische Climate Killer Oscar, de Belgische prijs voor wie een conservatief energiebeleid voorstaat. De Bond Beter Leefmilieu Vlaanderen nomineerde i.s.m. Greenpeace Belgium 10 personaliteiten en/of bedrijven omwille van hun conservatief beleid.

Vanaf woensdag 2 juni kan het publiek ook zelf personaliteiten en bedrijven nomineren die wel positief actief ondernemen tegen de klimaatverandering. De Belgische prijsuitreiking vindt plaats op maandag 4 oktober, met een nieuw bezoek van de dinosaurus aan ons land.

Europese petitie: "Tien eisen voor duurzame energie"
Tijdens deze Europese tour zal campagne gevoerd worden met o.a. een petitie waarin 'Tien eisen voor duurzame energie' opgesomd staan. Deze ondertekende petities zullen op het einde van de tour overhandigd worden aan de nieuwe Europese commissaris voor energie.

http://www.foeeurope.org/dinosaur/download/10demands.pdf