arch/ive/ief (2000 - 2005)

petitie 'Vrije meningsuiting stopt waar racisme begint'
by Marc Vercoutere Tuesday, May. 25, 2004 at 12:44 PM
mvercoutere@hotmail.com

Petitie 'Vrije meningsuiting stopt waar racisme begint' Oproep tot ondertekening en verspreiding.

Oproep om de petitie 'Vrije meningsuiting stopt waar racisme begint' te ondertekenen. Deze mag vanzelfsprekend zo ruim mogelijk verspreid worden.
Indien u deze mail naar andere organisaties doorstuurt, gelieve dan ook volgende passage te vermelden (gelieve ons te melden welke organisaties u reeds hebt aangesproken: zo houden we een zicht op de verspreiding en vermijden we dubbel werk):
Graag vragen wij even uw aandacht voor de petitie 'Vrije meningsuiting stopt waar racisme begint'. Deze petitie kan online ondertekend worden.

http://www.mensenrechten.be/actueel.htm

wij vragen u:
1) Of uw organisatie akkoord gaat en deze tekst dus onderschrijft
2) Of u deze petitie kan verspreiden onder uw leden en/of achterban (per email of door middel van publicatie in tijdschrift)
Bij succes zullen wij deze petitie kort voor de verkiezingen publiek bekend maken. Ondertekening van deze petitie betekent dus mogelijk een melding in de pers.
Aangezien onze financiële situatie precair is en campagne voeren geld kost, is elke bijdrage welkom op rekeningnr. 001-1270132-90 mmv. 'Steun campagne racisme is geen mening'
Vriendelijke groeten,
Angela van de Wiel
Liga voor Mensenrechten.
Doormailen naar zo veel mogelijk mensen a.u.b.
********************************************************
Hallo,
Op http://www.mensenrechten.be/actueel.htm kan je de petitie 'Vrije meningsuiting stopt waar racisme begint' ondertekenen.
Het kost slechts enkele seconden moeite om je stem te laten horen. Doen!
*******************************************************
De prijs voor de vrijheid is voortdurende waakzaamheid. Deze is ook geboden na de veroordeling van de vzw’s van het Vlaams Blok.

De uitspraak is uitstekend voor de democratie. De rechters zegden ondubbelzinnig dat het Vlaams Blok de waarden die gelden in een democratische vrije en pluralistische samenleving niet naleeft. Het Vlaams Blok spoorde wetens en willens aan tot haat ten aanzien van allochtone bevolkingsgroepen.

De vrijheid van meningsuiting is een groot goed. Maar die vrijheid stopt waar racisme begint. Het Vlaams Blok heeft zijn veroordeling te danken aan zijn eigen racistische standpunten.

Het Vlaams Blok heeft in het verleden pogingen ondernomen om de persvrijheid en de vrije meningsuiting van zijn tegenstanders aan banden te leggen. Het Vlaams Blok kan zich dus moeilijk opwerpen als ‘kampioen van de vrije meningsuiting’.
Wie meer info wil over de veroordeling van het Vlaams Blok, kan steeds terecht bij de Liga voor Mensenrechten:
Liga voor Mensenrechten
J. Van Stopenberghestraat 2
9000 Gent
tel.: 09/223.07.38
fax: 09/223.08.48
email: info@mensenrechten.be
website: http://www.mensenrechten.be