arch/ive/ief (2000 - 2005)

Wel Jong Niet Hetero hekelt Vlaams Blokster Marie-Rose Morel
by yvan Tuesday, Apr. 13, 2004 at 8:38 PM
yvan.brys@skynet.be Stadspark, Antwerpen

Vorig jaar liep Marie-Rose Morel mee op tijdens de Lesbian and Gay Pride voor de N-VA. Nu sluit de politica zich aan bij het Vlaams Blok.

"Hoe kan je plots zo van overtuiging veranderen," reageert Sven Pichal, woordvoerder van WJNH
(Wel Jong Niet Hetero, koepel van holebi-jongerengroepen) op deze overstap. Vorig jaar nog liep Marie-Rose Morel mee op in de optocht van de roze zaterdag, twee weken voor de verkiezingen van 18 mei. De Belgian Lesbian and Gay Pride was toen een optocht om het homohuwelijk en de anti-discriminatiewet te vieren en een adoptieregeling voor holebi-koppels te vragen. Nu een jaar later komt Morel op voor het Vlaams Blok, de partij die het homohuwelijk en de anti-discriminatiewet hekelt en zich sterk kant tegen een adoptieregeling door holebi-koppels.

"We hopen dat op zijn minst de holebi’s niet in haar val trappen. Want uit deze overstap blijkt vooral dat Morel veel minder breeddenkend is dan dat ze ons eerder probeerde te doen geloven." "Wat het Vlaams Blok ook moge beweren, het is en blijft de meest homo-onvriendelijke partij in Vlaanderen," aldus de WJNH-woordvoerder.
Bron: WJNH