arch/ive/ief (2000 - 2005)

110de gevallene in de gevangenissen van Turkije
by Tayad Komite Thursday, Apr. 01, 2004 at 4:19 AM

Ümit Günger: 110de gevallene in de gevangenissen van Turkije Het isolatie en censuur gaat nog steeds door!... Verzet tegen isolatie gaat steeds door...



Ümit GÜNGER; toen hij mee deed aan de hongerstaking tot de dood in de F type gevangenis van Tekirdað, werd hij verminkt door een ingreep tegen zijn wil. Op 29 maart heeft hij zichzelf in brand gestoken als protest tegen het isolatie en censuur. Hiervan is hij gestorven op 31 maart. Voor hem stierven Muharrem Karademir en Gunay Ogrener ook door zichzelf in brand te steken.

DENK EENS; waarom zou een mens zichzelf in brand steken. Waarom zou men honderden dagen aan hongerstaking meedoen? Waarom zouden er 110 mensen gestorven zijn indien er geen problemen zijn in de gevangenissen in Turkije. Censuuur, is het er dan niet? Indien er geen censuur is waarom wordt er dan niet verteld over de 110 gevallenen. Waarom wordt er geen nieuws over het isolatiefolter gemaakt. Wat is het F-type, isolatie en censuur. Waarom en hoe? Hoe pleegt een staat een moord... Om het te zien moet je eens naar Turkije kijken.

ZIE HET AAN; DE 110 DODEN LATEN U DE REALITEIT VAN TURKIJE ZIEN. Het is de land die u beschouwd als dat demokratischer wordt, die u aan de EU lid wil maken, maar het is de realiteit van Turkije.

HOOR HET AAN; Het isolatie en censuur gaat nog steeds door. Het verzet van gevangennen gaat door. De stilte tegenover de dood van 110 mensen gaat door. Hoor het en laat de dood van 111e niet toe.

Hoelang blijf u nog stil? Tot wanneer ga je doen alsof je de dood van 110 mensen en de massamoorden niet ziet? De Amerikaans gezinde AKP regering is verantwoordelijk van de dood van 110 mensen en van de isolatie. Het staat en zij die hen steunen zijn verantwoordelijk. Wordt geen toeschouwer aan de onderdrukking. Steun niet het fascistisch regime in Turkije.
Isolatie is doden met folteren en het censuur is medeplichtigheid ervan.

HOOR HET AAN; 110 mensen zijn gestorven! Muharrem, Gunay, Umit... hoeveel mensen gaan nog sterven?

Tayad Komite