arch/ive/ief (2000 - 2005)

V-dag. Vreet lekker veggie
by Thomas Coucke Friday, Mar. 26, 2004 at 12:05 PM

Op zaterdag 3 en zondag 4 april kun je in zaal Stuurboord in Antwerpen terecht voor de V-day. Een initiatief van Eva vzw. V-day is de grootste vegetarische happening in de Benelux die al voor de derde keer georganiseerd wordt.

V-dag. Vreet lekker ...
affiche_axl.jpg, image/jpeg, 141x200

Er is een proef- en infobeurs waar bezoekers de unieke kans krijgen vertrouwde en nieuwe producten te proeven van bekende en minder bekende producenten. Je kan er ook deelnemen aan kookworkshops waar ervaren veggiekoks alles vertellen en demonstreren over koken zonder vlees. Tijdens de V-day wordt ook de Gouden Wortel uitgereikt: een prijs voor een persoon of een groep/organisatie die zich verdienstelijk maakte voor vegetarische voeding. Dit jaar zijn onder andere jeugdschrijver Marc De Bel, Greenway (vegetarische snackbar in Gent en Leuven) en Lima (de voortrekker van plantaardige en kwaliteitsvolle biologische voeding in België).

In samenwerking met de weekbladen Zone02, Zone03 en Zone09 wordt de 'Prijs der zintuigen' uitgereikt, een prijs voor het beste vegetarische gerecht.

Je kan er ook vernemen hoe het enkele Bekende Vlamingen verging die enkele weken vegetarisch leefden. Onder andere Martine Prenen, Katia Retsin, Jan Verheyen en Cowboy Henk gingen deze uitdaging aan. Ze komen uitgebreid vertellen over hun ervaringen met het vegetarisme.

Eva vzw (Ethisch Vegetarisch Alternatief) is al enkele jaren actief met het promoten van de vegetarische levensstijl via onder andere voorlichtingscampagnes, restaurantgidsen en een magazine. Meer informatie vind je op http://www.v-day.be en http://www.vegetarisme.be