arch/ive/ief (2000 - 2005)

Een nieuw elan van voor de antiracismebeweging?
by David Dessers Wednesday, Mar. 24, 2004 at 8:36 AM
david.dessers@wsf.be 02/250.12.68 Handelskaai 9, 1000 Brussel

Activisten voor een andere wereld kunnen moeilijk passief blijven toekijken hoe extreem-rechts in eigen land het mooie weer blijft maken. Zowel Vlaams Blok als Front Natiopnal blijven immers stijgen in de peilingen. Hoe moeten andersglobalisten reageren?

Dat is beknopt de vraag die centraal staat tijdens de algemenen vergadering van het Sociaal Forum van België van morgen. Om de aftrap te geven vroegen we advocaat Jos Vandervelpen, ondermeer betrokken in de rechtszaken tegen de VZW's rond het Vlaams Blok en Myriam Mottard van de campagne 'Extrème droite? Non merci?' om de discussie te komen inleiden.

Mert dit korte artikeltje nodigen we alle Belgische andersglobalisten uit om hierover mee na te denken. Jullie zijn van harte welkom vanaf 19.00u. in de vergaderzaal van de Socialistische Mutualiteit, Sint Jansstraat 32/38, 1000 Brussel (vlakbij het Centraal Station).

We starten de avond met enkele korte puntjes over het Europees Sociaal Forum 2004, de activiteiten van de werkgroep Europa van het SFvB en de op til staande campagne rond de Tobintaks. Vervolgens nemen we ruim de tijd voor het thema van extyreem-rechts en hoe het te bekampen.

Even ter herinnering. Het Sociaal Forum van België is een open ontmoetings- en discussieruimte waarbinnen méér dan 200 organisaties en bewegingen samen nadenken over gemeenschappelijke campagnes en acties. Het Sociaal Forum van België probeert op die manier de dynamiek van het Wereld Sociaal Forum en het Europees Sociaal Forum ook uit te dragen in ons land. Zowat om de twee maanden vindt er een algemene vergadering plaats, die open staat voor alle geïnteresseerden.

Er wordt permanente simultaanvertaling voorzien.