arch/ive/ief (2000 - 2005)

Allochtone holebi’s organiseren infodag
by yvan Tuesday, Feb. 24, 2004 at 10:06 PM
yvan.brys@skynet.be

Merhaba, de Brusselse vzw voor allochtone holebi's, heeft dinsdag voor de eerste keer een infodag georganiseerd. Bedoeling was allochtone holebi's samen te brengen om ervaringen uit te wisselen en contacten te leggen.

"Toen we twee jaar geleden met onze vereniging starten, was dit vanuit het besef dat allochtone holebi's zich nog steeds in moeilijke situaties bevinden", vertelt Rachid, de voorzitter van Merhaba.

Merhaba brengt homo's en lesbiennes in contact met gelijkaardige organisaties, verschaft hen informatie en organiseert activiteiten zoals filmavonden of fuiven. Ook het verlenen van opvang en bijstand behoort tot het takenpakket van de vrijwilligers. Er kwamen 40 mensen op de infodag af. Het ging voornamelijk om hulpverleners uit de sociale sector. De voorzitter betreurde dat zo weinig allochtone organisaties op de uitnodiging reageerden.

Merhaba is aangesloten bij de holebifederatie, de koepel van Vlaamse en Brusselse holebiverenigingen. De vereniging stelt haar activiteiten voor op de website http://www.merhaba.be.

Bron: Wel Jong Niet Hetero