arch/ive/ief (2000 - 2005)

Activeer grote vermogens voor…WERK !
by jan buelinckx Tuesday, Feb. 17, 2004 at 12:17 PM
janbuelinckx@yahoo.com


Vanaf maart tourt een bus door het land: een rijdend Sociaal Forum voor Werk ! Vakbonders en andersglobalisten hebben daarvoor de handen ineengeslagen. Om steun te geven aan de strijd tegen sluiten en afdanken. En om het gesprek te voeren over alternatieven voor werk.

Uitgangspunt van het gesprek is een wetsvoorstel dat onder paarsgroen is ingediend in de Kamer door onafhankelijk parlementslid Vincent Decroly.
http://forum.vl.attac.be/viewtopic.php?t=231

In plaats van afdanken te vergemakkelijken geeft dit voorstel nieuwe rechten in handen van de vakbonden om uw bedrijf of openbare dienst te controleren.

In plaats van fiscale amnestie te geven ... voert dit voorstel een vermogensbelasting in: 1% tax op 372.000 euro vermogen levert jaarlijks 3,75 miljard euro op.

In plaats van de sociale zekerheid te plunderen en te “activeren” voor werk, worden die grote vermogens geactiveerd. Om werk te houden, werk te verdelen en nieuwe jobs te scheppen.

200.000 jobs ? Dat willen we allemaal ! Maar dan vaste jobs aan een degelijk loon en geen klussen voor een dienstencheque.

Wens jij ook dat het Sociaal Forum voor WERK bij U langs komt, in uw bedrijf, in uw militantenkern, in uw vereniging, in uw gemeente of wijk… ? Neem dan gauw contact op.

Dan kunnen wij mee profiteren van uw ervaring en beter bijdragen om het neoliberaal beleid te keren.

V.U. Theo Mewis Manteliusstraat 12 3500 Hasselt

Meer info: TheoMewis@skynet.be 011/24.25.80.