arch/ive/ief (2000 - 2005)

SOS-openbare-ziekenhuizen-Antwerpen
by Rocky-Hoboken Wednesday, Feb. 11, 2004 at 2:19 AM

Op Maandag 26 Januari 2004 werd in het Perscentrum-Grote Markt, 40 te Antwerepen de eerste persconferentie gegeven door het actiecomité "SOS-openbare-ziekenhuizen".

Het actiecomité "SOS-openbare-ziekenhuizen" stelt zich tot doel tussen 1 februari 2004 en einde april 2004 voldoende handtekeningen te verzamelen om de Stad Antwerpen te verplichten een volksraadpleging te organiseren nà 1 september 2004. Tien procent van de inwoners van Groot Antwerpen (alle districten inbegrepen) moet zich uitspreken d.m.v. een getekende petitielijst om deze volksraadpleging aan te vragen aan de Stad Antwerpen. Alle inwoners vanaf de leeftijd van 16 jaar mogen de petitielijst tekenen. De handtekeningen actie wordt einde april 2004 afgesloten. Indien ten minste 10¨% van de inwoners van Antwerpen zich uitspreekt voor een volksraadpleging, moet de Stad Antwerpen deze volksraadpleging organiseren : dit zou de eerste volksraadpleging zijn ooit georganiseerd te Antwerpen. Alle Antwerpenaren worden gevraagd hun stem uit te brengen, maar er is geen stemplicht. Er is ook geen enkele verplichting dat de Stad Antwerpen de uitslag van de volksraadpleging volgt. Het stadsbestuur kan de uitslag naast zich leggen. De vraag op deze volks raadpleging is : "Moet het stadsbestuur de genomen beslissing om 8 OCMW ziekenhuizen te Antwerpen vanaf 1 januari 2004 over te maken aan de vzw ZINA herroepen en deze ziekenhuizen terug onder het beheer en de verantwoordelijkheid van het OCMW plaatsen?"

Foto's kunnen bekeken worden op volgend internet adres : Foto's SOS openbare ziekenhuizen Antwerpen

SOS Openbare Ziekenhuizen Antwerpen
by Rocky Friday, Feb. 13, 2004 at 12:01 AM
sosopenbareziekenhuizen@hotmail.com 03/320.85.20 "Actiecomité SOS openbare ziekenhuizen Antwerpen"-Sint Rochusstraat 59-2100 Deurne.

Beste leden van "SOS Openbare Ziekenhuizen Antwerpen", symphatisanten en bezorgde burgers van Antwerpen,

We zijn ondertussen donderdag 12 februari 2004 en de verzameling van handtekeningen op de petitielijsten loopt als een trein. Er zijn enorm veel positieve reacties. Nà de geschreven pers en ATV, zijn veel personeelsleden van de 8 ex-OCMW ziekenhuizen uiteraard zeer tevreden dat het actiecomité aandacht schenkt aan dit sociaal gebeuren. Ook vele patiënten, en dat kan iedereen van ons worden, zijn enorm ongerust wat de toekomst gaat brengen met de vzw ZINA, die in de handen van privé partners is, en zal betekenen in verband met tarieven, te betalen voorschotten, beschikbare bedden bij spoedgevallen, de overbelasting van het ziekenhuispersoneel wegens een hogere bezetting van het aantal bedden (ZINA wil de bezetting opdrijven tot 95 %). Men is ook niet te spreken over de ondemocratische beslissing van het Antwerps stadsbestuur om zich te ontrekken aan hun maatschappelijke plicht om openbare ziekenhuizen ter beschikking te stellen van de bevolking. Alle ziekenhuizen te Antwerpen zijn vanaf 1 januari 2004 in handen van privé partners. Het actiecomité doet een dringende oproep tot alle inwoners van Antwerpen die minstens 16 jaar zijn om de petitie te tekenen : er zijn 43.500 handtekeningen nodig tegen einde april 2004, zoniet kunnen we de volksraadpleging vergeten !!. Het actiecomité wil een volksraadpleging (nà 1 september 2004) zodat de inwoners van Antwerpen hun stem kunnen uitbrengen om de Stad de 8 nu ex-OCMW ziekenhuizen terug openbaar te maken. De Antwerpse bevolking heeft recht op openbare ziekenhuizen en het stadsbestuur moet hun asociale beslissing herroepen, aldus de woordvoerders van het actiecomité. Teken de petitie, wordt lid van de volksbeweging "SOS openbare ziekenhuizen" en help mee om handtekeningen te verzamelen : iedereen is welkom !!. Deze beweging staat open voor ALLE inwoners van Antwerpen. We hebben jullie nodig, laat je stem horen en sta achter de eis van het actiecomité.

Vanwege Rocky, een bezorgde inwoner van Antwerpen.