arch/ive/ief (2000 - 2005)

Busreis Nederland-Baskenland
by Initiatiefgroep Topagune Sunday, Feb. 08, 2004 at 9:41 PM
baskinfo@xs4all.nl 030-2314596 Postbus 2884 3500 GW Utrecht

Van 4 t/m 18 april organiseren NL activisten een busreis naar het politieke jongerenfestival Topagune in Baskenland

20 februari 2004, 20.00 de Dump, Vredenburg 29, Utrecht
Entree gratis, no dogs.

Info-avond over Internationale jongerenmeeting in Baskenland, de Topagune.

Actuele info en uitleg over achtergrond van jongerenbeweging Segi Baskenland en Topagune.

Info en voorstel geplande reis naar Topagune, Baskenland van 4 t/m 18 april (minimaal 100 euro pp)

Topagune: uitwisseling van ideeën en strategieën van jongeren, expositie en workshops en film en muziek, netwerken, excursies, manifestaties, festival

Hieronder de uitnodiging. Meer info over Baskenland en een brochure van Segi op http://www.baskinfo.org

Uitwisseling activisten Nederland-Baskenland

Hallo,

Van 4 t/m 18 april 2004 willen we met een bus (Eigengereid uit Nijmegen) met 24 activisten uit Nederland een uitwisselingsreis naar politiek actieve jongeren in Baskenland maken.
In de periode dat we gaan is er een internationaal jongerenfestival, genaamd ‘Topagunea’.

Dit politieke festival wordt sinds 1994 om het jaar georganiseerd door Baskische jongeren en daar vinden tal van politieke workshops plaats, zijn er performances en tentoonstellingen en is er veel aandacht voor internationale solidariteit. De laatste keer, in 2002, trok de ‘Topagunea’ 23.000 jongeren uit heel Spanje en daarbuiten. Dit jaar vindt de ‘Topagunea’ plaats in Itasondo, een klein dorpje net buiten Donostia (San Sebastian) in Baskenland.

Het doel van de reis is het leggen van nieuwe contacten of het versterken van oude. Van de ervaringen daar willen we leren, ideeën uitwisselen en inspiratie opdoen. Vanuit de Nederlandse actiebeweging willen we een informatiestand draaien op dat festival, een aantal actievideo’s vertonen, een expositie opzetten en workshops houden en natuurlijk praktisch de acties daar ondersteunen. We willen ons daar met verschillende vertegenwoordigers van diverse linkse (actie)groepen uit Nederland presenteren.
Naast actie-excursies zal er ook aandacht zijn voor uitstapjes naar plekken die voor de geschiedenis van Baskenland belangrijk zijn.

We gaan met een legertent, die we behalve als infostand, ook als kookgelegenheid en slaapplaatsen gebruiken. Het idee is om alles zo lowbudget mogelijk te doen, maar wel kwaliteit te leveren. Ook de (financiële) drempel om met de bus mee te gaan moet zo laag mogelijk zijn.

Op 20 februari hebben we, samen met jongeren uit Baskenland, een informatieve bijeenkomst in Utrecht om mensen voor te lichten over de reis en hen enthousiast te maken om mee te gaan.

Naderhand willen we behalve een brochure ook een videoverslag maken, om activisten in Nederland te inspireren.

Als je meewilt, kom dan op 20 februari naar Utrecht.

Groeten,
Initiatiefgroep ‘Topaguna’ (info@baskinfo.org)