arch/ive/ief (2000 - 2005)

Spetterend optreden van Indian Ocean sluit geslaagd Wereld Sociaal Forum af
by Peter Darin Thursday, Jan. 22, 2004 at 9:01 AM

Gisteren viel het doek over het vierde Wereld Sociaal Forum in Mumbai. Na een optocht waar enkele duizenden aan deelnamen, vond de slotzitting plaats. Niet in de ondertussen vertrouwde Bollywood studios van de NESCO-site. De gigantische open ruimte van het Azad Maiden, een park in hartje Mumbai, was het toneel van een naar het einde toe zinderende slotsessie.

Spetterend optreden ...
wsf_slot_11.jpg, image/jpeg, 500x375

Nochtans was er niet eens overdreven veel volk. Van de gigantische weide zat enkel het stuk voor het podium echt bomvol.

Waar de verschillende toespraken van onder andere Asma Jehangir uit Pakistan, oud-president van Indiƫ KR Narayanan, voorlmalig vice-presidente van Vietnam Nguyen Binh en Blanca Chancoso van Ecuador eerder voor beleefd handgeklap in plaats van voor echt enthousiasme zorgden, gingen de naar schatting 20.000 aanwezigen volledig uit de bol bij het optreden van de Indische supersterren van Indian Ocean, een groep die traditionele muziek met rock vermengde.

Om 22u30 liep het concert af en iedereen naar huis. Ook Ivo en ik, met allebei iets van 'cool dat we erbij waren in Mumbai en ook met gemengde gevoelens. Eindelijk uitslapen, iets waar we al enkele dagen naar uitkeken. Anderzijds zal het niet gemakkelijk zijn af te kikken van de ambiance en de energie die zo'n forum vrijmaken. We zullen ze missen, onze Indische vrienden.