arch/ive/ief (2000 - 2005)

FISCALE AMNESTIE VERSUS SOCIALE FRAUDE
by werklozenbond.tk Friday, Jan. 16, 2004 at 9:50 AM
werklozenbond@yahoo.co.uk

Minister Frank Vandenbroucke maakte vandaag zijn plannen bekend om de zgn. 'sociale fraude' aan te pakken. Precies één dag voor de wet op de fiscale amnestie van kracht wordt, zal de Ministerraad zich buigen over de zgn. 'sociale fraude'.

Bedoeld wordt natuurlijk de werkloosheid en de manier waarop mensen die geen werk hebben, trachten de eindjes aan elkaar te knopen.

De plannen van Vandenbroucke zijn (voor zover bekend) tweeledig: enerzijds een maandelijkse RVA-controle voor wie stempelt en anderzijds de mogelijkheid tot schorsing na twee jaar en twee maanden.
De stempelcontrole zal afgeschaft worden en in de plaats daarvan worden werklozen maandelijks op het matje geroepen om zich te verantwoorden. Het probleem van de werkloosheid wordt dus geïndividualiseerd, alsof de werklozen de oorzaak van de werkloosheid zijn in plaats van het slachtoffer.

De mogelijkheid om na twee jaar te schorsen, kondigt een beperking van de duur van de uitkering aan.

Beide voorstellen liggen in de lijn van waar de werklozenbond al in september voor waarschuwde. Ons antwoord was ook toen al:

werklozen en uitkeringstrekkers allerhande, verenigt u!

De WerklozenBond plant vanaf eind januari de eerste acties. Het wordt hoog tijd dat ook jij je engageert en de plannen van Vandenbroucke helpt torpederen.

Wij eisen

Verdedig met ons je eigenbelang! Get the fuck organised! Doe mee met onze acties, laat van je horen.

Neem NU contact op en wordt uitgenodigd op onze eerstvolgende vergadering waar we de details van de actie van eind januari in detail bespreken.

ALS HET SYSTEEM NIET WERKT, WAAROM ZOUDEN WIJ HET DAN DOEN?