arch/ive/ief (2000 - 2005)

actie tegen partijdig gerecht
by betrokken ouders Monday, Dec. 22, 2003 at 4:57 PM
betrokkenouders@yahoo.com

actie tegen partijdi...
filip.jpg, image/jpeg, 218x325

actie dinsdag 23/12 18u, De Wapper - Antwerpen - Meir

Vanaf 18u zullen leden en sympathisanten van de actiegroepen betrokken ouders, belangenvereniging gescheiden mannen met kinderen, steunpunt blijvend ouderschap en gescheiden ouders dienstbetoon door informatie te Antwerpen samenkomen voor een wake onder de benaming 'Stille Nacht'.

De directe aanleiding voor de actie is het feit dat de feestdagen voor vele ouders (vnl. mannen) een pijnlijke periode is omdat ze die dagen doorbrengen zonder hun kinderen. Omdat ze gescheiden zijn, omdat de andere ouder de afspraken en vonnissen naast zich neerlegt of omdat één of andere rechtbank dat zo beslist heeft.

We menen dat er sprake is van fundamentele onrechtvaardigheid en vergaande onmenselijkheid in de kwestie en we eisen de toepassing van het co-ouderschap (de wet van 1995) en bi-locatie als logische consequentie.

De actie past in een internationale campagne die ook in Nederland, Spanje, de VS en het VK uitlopers kent en vaak heel wat opzien baart door het spectaculaire karakter. We zijn boze ouders die vaststellen dat de staat zich tussen ons en onze kinderen plaatst en de natuurlijke relatie tussen de ouders en hun kinderen onmogelijk maakt. We zijn niet van plan dat nog langer te tolereren. Onze kinderen behoren niet toe aan de staat en we ontzeggen de rechtbanken het recht om te bepalen hoe onze relatie er moet uitzien. Hardere acties liggen in het verschiet.

Na de Kerstwake wandelen de ouders (onder wie ook Spiderman, Batman en een tiental kerstmannen) in de 'Mars van de Lege Buggies' naar een nabij gelegen restaurant waar we de pers zullen te woord staan en onze strategie voor 2004 bepalen.

We willen met onze acties druk uitoefenen op de politici en meer bepaald de sub-commissie Justitie omtrent het gezin en de Staten-Genaraal van het Gezin.

De verschillende organisaties zullen de pers te woord staan en hun visie en eisen bekend maken. U vindt ons terug vanaf 18u aan de Wapper op de Meir te Antwerpen.