arch/ive/ief (2000 - 2005)

Animal liberation.be @ action
by AL.be Thursday December 11, 2003 at 06:35 PM
postmaster@animalliberation.be

HLS, BPRC and Joseph's; all animal killers!!!

Animal liberation.be...
01.jpgyzjvu8.jpg, image/jpeg, 567x425

Zat 06/12 was er een betoging in het Engelse Huntingdon tegen het HLS, het grootste test-lab met meer dan 70.000 dieren.
Het was een luid protest, SHAC-uk was de organisator en ANIMAL LIBERATION.be was er ook!

Woensd 10/12 was BPRC te Rijswijk, Holland, aan de beurt! Dit keer geen luide actie, maar een stille toch door Rijswijk!

Meer foto's en informatie kan je vinden op de website van AL.be.

ZERO TOLERANCE FOR ANIMAL ABUSE!

Foto demo HLS...
by AL.be Thursday December 11, 2003 at 06:35 PM
postmaster@animalliberation.be

Foto demo HLS......
02.jpgmgo2tg.jpg, image/jpeg, 567x425

AAaaaarrrghhhh !!!
by minister van agitatie Thursday December 11, 2003 at 07:14 PM

Woest wordt ik, als ik dat zie. Animal liberation. Niks begrijpen ze er van.
Het is zeker waar dat dieren in onze samenleving gedegradeerd worden tot handelswaar. En dat dat een probleem is, daar ben ik het ook mee eens.
De vraag is, hoe je dat oplost. En om daarop een antwoord te vinden moet je naar de wortel van het probleem. En dat probleem is niet ethisch, dat is praktisch.
In onze samenleving wordt alles herleid tot handelswaar. Dieren, goederen, diensten en zelfs mensen. Je kan kleine kinderen kopen of organen of kuisvrouwen en hoeren. Dat is een resultaat van verhoudingen, waarbij mensen die alleen hun arbeid hebben om te verkopen, tot de vaststelling komen dat die arbeid op de vrije markt nauwelijks nog waarde heeft. Dus verkopen ze wat ze tegenkomen, soms zelfs hun eigen kind.
De kern van het probleem is de kapitalistische productiemethode en de kapitalistische verhoudingen. Zolang de 'dierenrechten'activisten daarover niets zeggen, beschouw ik ze als een stelletje idealistische waanactivisten. Er is in het universum geen ethiek. Het heeft dus geen zin je daarop te beroepen. Er zijn belangen en die van de aandeelhouders en die van ons zijn tegenstrijdig. Die strijd moeten we voeren. En winnen.
Wie vandaag met dergelijke borden rondloopt, terwijl Irak en Palestina platgebuldozerd worden, terwijl de VS zich weigert te verontschuldigen voor de dood van eerst negen en dan nog eens zes kinderen in Afghanistan, terwijl nieuwe oorlogen voorbereid worden, die is ziende blind.
Rechten, dat is iets wat je nooit cadeau krijgt en wat niemand voor je kan verwezenlijken. Dat is het resultaat van de strijd die je zelf voert. In die zin zullen dieren nooit rechten hebben. En terecht. Wat je wel kan doen is de rechten van mensen inperken. Bijvoorbeeld het recht om dieren te herleiden tot waren. Het recht om alles te herleiden tot waren en handelsgoederen. Die strijd is er een tegen het kapitalisme in zijn totaliteit, niet tegen één of andere futiele uitwas ervan.