arch/ive/ief (2000 - 2005)

Illegale detentie van Afghaanse vluchtelingen
by alex Monday December 08, 2003 at 10:08 AM
alex.wieme@justice.com

nadat met veel machtsvertoon 52 vluchtelingen werden opgepakt begin november, blijkt dat reeds 12 van hen op bevel van de rechtbank zijn vrijgelaten.

nadat reeds eerder 9 Afhaanse vluchtelingen werden vrijgelaten uit het gesloten centrum van Vottem, werden nu ook door de rechtbank in Gent de drie Afghaanse vluchtelingen opgesloten in de Refuge, vrijgelaten op bevel van de rechtbank van Gent.


Dit is zeker niet verwonderlijk, daar de afghaanse vluchtelingen niet kunnen worden uitgewezen naar hun land van herkomst, en dus in feite illegaal worden vastgehouden in diverse gesloten centra. De rechtbank van Gent volgt deze stelling nu volledig. De advocaat zegt: De Gentse kamer van inbeschuldigingstelling gaf mij gelijk ,Volgens de KI (kamer van inbeschuldigstelling) worden momenteel geen inspanningen gedaan om mijn cliƫnten het land uit te zetten en dus mogen ze niet opgesloten worden.

Precies dit wordt al vanaf de eerste dag vanaf hun detentie aangeklaagd door verschillende vluchtelingenorganisaties. De Dienst VreemdelingenZaken sluit onterecht en vaak maandenlang mensen op die helemaal niet uitgewezen kunnen worden. Enkel en alleen omdat ze de illusie willen in stand houden dat het belgisch asielbeleid werkt.

Op zaterdag 21 december om 15u is er de jaarlijkse kerstwake van het VLuchtelingen Aktie Komitee. Met deze aktie willen zij de vluchtelingen opgesloten in de refuge een hart onder de riem steken en hen steunen met telefoonkaarten, briefpapier en postzegels. Het VAK zal de kerstpakketjes persoonlijk proberen overhandigen aan de vluchtelingen.

Indien je, als organisatie of individueel, wil bijdragen aan de kerstpakketjes, kan je steeds geld overschrijven op rekeningnummer 880-4955551-62. Ook uw steun op de dag zelf is belangrijk!


alex

http://www.vluchtelingenaktiekomitee.tk

Voeg een commentaar toe