arch/ive/ief (2000 - 2005)

Stand van zaken actie tegen fascistische website Blood & Honour Vlaanderen
by Kif Kif Friday December 05, 2003 at 01:51 PM
info@kifkif.be

Er is veel respons gekomen op de petitiecampagne die Kif Kif deze week startte tegen de website van het fascistische Blood & Honour Vlaanderen. De pers besteedde er ruime aandacht aan, Telenet diende een klacht in bij het Mechelse parket, het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding steunde het initiatief en vele bezoekers verstuurden een bericht naar Telenet.

Ondertussen vernam Kif Kif ook dat er over deze kwestie een vraag gesteld zal worden in het parlement.

We juichen uiteraard deze talrijke reacties toe en zijn ook tevreden dat Telenet het dossier aan de gerechtelijke instanties heeft overgemaakt. Toch verwachten we van de directie van Telenet ook verdere stappen: de website van Blood & Honour Vlaanderen en andere gelijkaardige websites verwijderen of minstens tijdelijk ontoegankelijk maken, zich van het ideeƫngoed dat erop verkondigd wordt distantiƫren, publieke excuses aan de slachtoffers van dit gedachtegoed aanbieden en vooral een plan uitwerken om dergelijke wantoestanden in de toekomst te voorkomen.

Ondertussen roepen wij op om de petitiecampagne niet verder te zetten. Op die manier willen we alle ruimte laten voor het parlementaire debat, voor het justitieel onderzoek en voor de interne discussie binnen Telenet.

Komende zondag zal het bestuur van Kif Kif de campagne evalueren en zich over eventuele verdere stappen beraden.