arch/ive/ief (2000 - 2005)

2 ontslagen ABVV delegees aan het woord
by syndicale website Thursday December 04, 2003 at 05:25 PM
syndicale.website@pandora.be none none

Beste syndicalisten,



Laat ik u eerst allen bedanken voor de steun die u aan Bernard en mij hebt laten blijken toen het nodig was.

Een dergelijk ontslag komt zeer hard aan.

Onze versie van de feiten word ontkend, maar wij weten beter. De directie slaagt er telkens weer in de werknemers te ontmoedigen om ook maar enige kritiek op het beleid te uiten. Wij als verkozenen en de spreekbuis van de werknemers laten ons niet intimideren en zeggen ronduit onze mening, dat kon de directie van frisa niet hebben. Eerst werd gezocht naar bezwarende feiten om ons zo aan de deur te zetten. Op iedere beschuldiging dienden wij de directie van repliek, maar men bleef ons bestokken met allerhande onnozelheden, wij wisten beter en gingen er niet op in. Bernard werk 18 jaar in het technisch onderhoud. Ik heb hem samen met de vorige eigenaar weten te overtuigen om bij frisa in dienst te komen. Het is niet moeilijk om met Bernard, vriend te worden, al die jaren heeft hij zich voor 100%, en zelfs meer, ingezet. Hij heeft mij op zijn beurt kunnen overtuigen om mij in te zetten voor de syndicale werking binnen frisa. Onze meningen over het beleid in frisa zijn niet alleen de onze maar van vele werknemers binnen het bedrijf. Als er iemand persoonlijk enige kritiek uit dan volgt zijn C4. Onlangs is er een bediende, uit het aankoop bureel, ontslagen. Reden zoals gewoonlijk ecomomich, reorganisatie,..... enz. zijn collega's waren er de kop van in.

Maar hij had een fout begaan ' hij kon niet zwijgen over het beleid' dus weg ermee. Op maandag 1dec. is zijn plaats vervanger in dienst getreden. Ik wens hem alvast veel succes.

Zoals jullie weten is er overal wel iets, wij dachten (en dat was verkeerd) het in dialoog met de directie te kunnen oplossen, maar zij hielden het been stijf en straften ons genadeloos af.

Ik geloof niet dat de zuiveringsactie bij frisa reeds afgelopen is. Het zal nu aan de nog overgebleven mandatarisen zijn om een herhaling te voorkomen zowel van ABVV zijde als van ACV zijde. Kameraden laat u niet kennen.



Ronny en Bernard