arch/ive/ief (2000 - 2005)

Videomagazine ENR #10 nu uit!
by trojan tv Monday December 01, 2003 at 09:40 AM
trojan at nadir.org

Het nieuwste nummer van de onafhankelijke videomagazine European NewsReal is uit!

November 2003, ENR nummer 10: In deze speciale NewsReal editie bijdrages over kraken: Barcelona, Spanje. Kraken in Karlsruhe, Duitsland. De Ex-Steffi welke enkele jaren een legale status had is nu weer bezet. Kraken in Kopenhagen, Denemarken. Afgezien van het al 20 jaar gekraakte Christiania is kraken in Denemarken niet gebruikelijk. Kraken in Amsterdam, Nederland. Tijdens een aktiekraakdag werden 11 panden gekraakt.
DSEi - In september vond in Londen de grootste wapenbeurs van Europa plaats. Hier een impressie van de acties die er plaatsvonden.
The George en Tony Show - De titel laat weinig te raden over wie de dienst uitmaken en centraal staan in deze Show.
total running time: 29 min

European NewsReal Maandelijks Indymedia Video Magazine
Is een not-for-profit netwerk van onafhankelijke videomakers en vertoners.
Het ENR wil een platform zijn waar mensen en groepen die naar positieve sociale verandering streven zelf aan het woord komen. Het netwerk wil een uitwisseling tot stand brengen tussen lokale groepen binnen Europa.
Het streven is om een maandelijks videomagazine samen te stellen, dat in zoveel mogelijk talen ondertiteld, verspreid en lokaal vertoond wordt.

Hoe werkt het European NewsReal ?
Onafhankelijke videomakers uit heel Europa zenden korte videoberichten in die door het productieteam samengevoegd worden tot een maandelijks videoprogramma van een half uur.
Dit Videomagazine wordt in zoveel mogelijk Europese landen van ondertitels voorzien, verder verspreid via landelijke distributie en lokaal vertoond.

Hoe kun je de ENR video's verkrijgen om te vertonen ?!
In verschillende landen zijn er al groepen die het ENR ondertitelen en verspreiden. In Nederland wordt dat gedaan door trojan tv, neem contact met hen op als je een VHS copy van het maandelijkse ENR wilt ontvangen. Een editie kost 5 euro plus porto, je kunt ook een abonnement nemen.

meer info (in verschillende talen) http://europeannewsreal.indymedia.nl