arch/ive/ief (2000 - 2005)

Grote vredesdemonstratie aan de vooravond van de OVSE-top
by Enmasse Thursday November 27, 2003 at 05:27 PM
enmasse@riseup.net Maastricht

Zondag 30 november organiseert Enmasse een grote vredesdemonstratie en -manifestatie in Maastricht. Samen met artiesten als Ali B. en sprekers van de Britse Stop the War Coalition, de SP en de Internationale Socialisten, willen zij hun afschuw uitspreken tegen de huidige invulling van de ‘oorlog tegen het terrorisme’.

Grote vredesdemonstr...
enmasse-logo-kleur.gif, image/gif, 558x321

Op de topconferentie, waar onder andere de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell en de nieuwe Georgische interim-president Nino Boerdzjanadze aanwezig zullen zijn, is de oorlog tegen het terrorisme het belangrijkste punt op de agenda.
De ‘oorlog tegen terrorisme’ is volgens Enmasse niet alleen voor de Amerikaanse, maar ook voor de Westerse politiek een slap excuus geworden om landen te bezetten, willekeurig groepen te criminaliseren en mensenrechten wereldwijd in te perken. Vandaar dat Enmasse iedereen oproept zich zondag om 13.30 uur op het Koningsplein te verzamelen voor een vreedzame demonstratie die gevolgd wordt door een manifestatie aan de Griend.

Als de OVSE werkelijk staat voor de grondbeginselen zoals ze die in de Akte van Helsinki hebben vastgelegd, dan doet ze er verstandiger aan een duidelijk standpunt in te nemen tegen de toename van repressie onder het mom van terrorismebestrijding, stelt Enmasse.

Enmasse vindt het jammer dat de door Burgemeester Leers gesuggereerde gastvrijheid zich beperkt tot de officiële conferentie. ‘Enerzijds wordt heel Maastricht omgebouwd voor deze top en heeft Leers 200 agenten vrijgemaakt voor één man, Colin Powell, anderzijds verleent Leers slechts minimale medewerking aan Enmasse’, stelt Robert Buzink van het platform.

Voor verdere informatie en het programma van 30 november kunt u kijken op http://www.enmasse.tk