arch/ive/ief (2000 - 2005)

petitie tegen liberaliseringrichtlijn haven
by syndicale website Sunday November 16, 2003 at 09:27 AM
syndicale.website@pandora.be none none

Mededeling aan de pers.

Internet petitie tegen Port Package

Op 20 november moet het Europees parlement over de Europese Havenrichtlijn, betreffende o.a. de liberalisering van de havendiensten, stemmen.

Naar aanleiding van deze stemming is vanuit de private website http://www.havenarbeiders.be op iniatief van Maurice, havenarbeider, web admin. en eigenaar van de website, een online petitie gestart tegen deze a - sociale liberaliseringsmaatregel. Op de voor dit project speciaal aangemaakte webpagina (http://www.havenarbeiders.be/Petitie/sign.php ) kan de bezoeker 10 heel goede redenen vinden waarom de Euro parlementsleden tegen deze richtlijn zouden moeten stemmen en wordt er gevraagd de petitie te onderteken. De petitie ging van start even voor 22:00 uur woensdag 12 november en ondertussen hebben er al een 1200 bezoekers dit project ondertekend. Naast vooral Belgische havenarbeiders en sympathisanten vindt men ook Nederlandse, Zweedse, Amerikaanse, Australische en enkele andere nationaliteiten terug. Ook namen uit de Europese politieke wereld kan men terug vinden.

Met deze actie hoopt de initiatiefnemer van dit project nog op het laatste moment enkele Euro parlementsleden te overhalen tegen de Euroepese Havenrichtlijn te stemmen.

http://www.havenarbeiders.be met de onderpagina's is een Belgische onafhankelijke niet commerciële private website opgestart door een Belgische havenarbeider met nieuws, info en een webforum voor havenarbeiders en geïnteresseerden