arch/ive/ief (2000 - 2005)

11.11.11-campagne trekt zich op gang :Persactie op het Brusselse Muntplein
by 11.11.11 Friday November 07, 2003 at 04:33 PM

Donderdag 6 november, Muntplein (Brussel) 11.11.11 lanceerde de campagne van dit jaar met een receptie met kraantjeswater. Kinderen die water drinken uit een toilet vestigen de aandacht van de aanwezige persmensen op de vele kinderen in het Zuiden die sterven door het drinken van vervuild water

Persactie op het Brusselse Muntplein

Donderdag 6 november, Muntplein (Brussel)

11.11.11 lanceerde de campagne van dit jaar met een receptie met kraantjeswater. Kinderen die water drinken uit een toilet vestigen de aandacht van de aanwezige persmensen op de vele kinderen in het Zuiden die sterven door het drinken van vervuild water.

Jozef De Witte ­ Algemeen Secretaris van 11.11.11 ­ leidt de receptie in en 11.11.11-partners Bubut Palattao en Esperanza Yumol Resus komen getuigen over de toestand van de watervoorzieningen in de Filippijnen. De honderden slachtoffers die er recent werden opgenomen na het drinken van vervuild water tonen de schrijnende realiteit in Manilla aan. De crisis kende vorige week een triest hoogtepunt met 5 dodelijke slachtoffers en mogelijk een uitbraak van cholera.De toestand in Manilla toont aan ­ net als in andere Derde Wereldlanden ­ dat het privatiseren van de watervoorzieningen uiterst gevaarlijke gevolgen kan hebben. 

De onderhandelingen die momenteel lopen in de wereldhandelsorganisatie* willen de watermarkt in het Zuiden verder liberaliseren. Voor 11.11.11 is dit geen optie.

Lees het bijhorende persbericht