arch/ive/ief (2000 - 2005)

Invallen noorwegen, indymedia uit de lucht
by ox Friday November 07, 2003 at 03:14 PM
ox at squat.net

Politie viel vanochtend de provider van indymedia.no en blitz.no en woningen in Oslo binnen Betrokkenen bij indymedia gaan ervan uit dat de politie op zoek is naar sporen in verband met verschillende dierenrechtenakties de laatste tijd.

Bij de inval zou de politie de gegevens op de servers van indymedia hebben gekopieerd. De inval vond plaats bij de provider.
Tot in de middag waren ze bezig te kopieren bij dit databedrijf.

Zonder het zeker te weten neemt indymedia aan dat de inval te doen heeft met geposte berichten over bijvoorbeeld een dierenbeschermingsdemonstratie. Men gaat er van uit dat de politie de inzenders wil proberen te identificeren.

De politie te Oslo bevestigd de inval. Deze zou gedaan zijn op initiatief van het politiedistrikt Telemark die o.a. een onderzoek heeft lopen over een dierenrechten aktie te Treungen deze zomer.

De politie zou in verband met deze razzia ook invallen hebben gedaan in twee woningen en bij een woongroep in Oslo. In de woongroep wonen mensen waarvan gebleken is dat de politie hen verdenkt van radikale aktievormen.

15 agenten vielen deze ochtend bij de woongroep binnen. De politie zou op jacht zijn geweest naar drie met name genoemde personen. Het huis is tot in de middag ontoegankelijk geweest.

bron: Aftenposten
http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article.jhtml?articleID=664887