arch/ive/ief (2000 - 2005)

Jan Bucquoy te gast in filmhuis KONTRA
by KONTRA Friday November 07, 2003 at 01:34 AM
kontrair@hotmail.com

Op 13 en 20 november is Jan Bucquoy te gast in Filmhuis KONTRA en zullen er voorstellingen plaatsvinden van zijn films "Fermeture des usines Renault à Vilvoorde", "Vrijdag Visdag" en "La société du spectacle et ses commentaires"

Jan Bucquoy, regisseur, maar ook auteur van een 35-tal strips en conservator van een slipjesmuseum, heeft zich met de jaren een reputatie opgebouwd.
Die reputatie wil dat hij zijn broek ooit liet zakken op de Franse televisie, in het openbaar een echte Magritte verbrandde en werd gearresteerd wegens majesteitsschennis toen hij 1992 op de Brusselse Grote Markt een op koning Boudewijn lijkende pop wilde onthoofden.

Wanneer Bucquoy Louis Schweitzer op televisie de gevleugelde woorden "La fermeture de l'usine Renault à Vilvoorde est irrévocable!" hoorde zeggen trok hij gewapend met een met een digitale camera richting Vilvoorde.
Naar aanleiding van de gebeurtenissen in Genk besloot KONTRA de man uit te nodigen en zijn semi-docu in geurrillastijl nog eens te vertonen.

In het kader van het Filmfestival Antwerpen 2003 vinden ook vertoningen plaats van zijn twee laatste films "Vrijdag Visdag" en "La société du spectacle et ses commentaires".
Het laatstgenoemde werk is gebaseerd op het beroemde werk van situationist Guy Debord.

meer info op onze site: