arch/ive/ief (2000 - 2005)

Een festival voor Senegal
by Kenneth RUMES Monday October 27, 2003 at 11:35 AM
kennethrumes@hotmail.com

Andersglobalisme in de praktijk: Indymedia-medewerker Kenneth RUMES organiseert op 22/11 samen met Anja Geeraerd een benefiet-infobeurs. Solidariteit met de Derde Wereld in de praktijk...

Op zaterdag 22/11/2003 vindt in Mechelen op de Zandpoortvest een unieke ontmoeting plaats met een stukje authentiek Afrika. In Jeugdherberg De Zandpoort zal het unieke project ‘Een festival voor Senegal’ plaatsvinden vanaf 14u. De hele namiddag is er ruimte voor workshops, muziek, hapjes en drankjes, diavoorstellingen, … en vooral veel info over het Talibéproject in Dakar. Dankzij dat project worden 22 straatkinderen opgevangen en krijgen ze onderdak, onderwijs, eten en een nieuwe toekomstkans. Dit project overstijgt de holle woorden of ver-van-mijn-bedshows van grote acties voor de Derde Wereld. Via rechtstreeks contact met ooggetuigen, vrijwilligers die hier zelf in investeren omdat ze geloven dat dit project écht helpt, kan u kennismaken met het Talibéproject. Anja Geeraerd en Kenneth Rumes zullen zelf met nieuwjaar naar Senegal reizen en het project opnieuw bezoeken en ondersteunen. Zij hopen dat ze ook voor de straatkinderen van Dakar een nieuwjaarsgeschenk kunnen meenemen en organiseren daarom deze benefiet-infobeurs.
De bedoeling is dubbel. Enerzijds hopen ze nieuwe medewerkers, nieuwe fondsen en geïnteresseerden te vinden door een duidelijke uiteenzetting over het project en een transparant overzicht van waar het geld naar toe gaat, anderzijds willen ze zoveel mogelijk geld inzamelen voor de kinderen. 22/11 kan ook een moment zijn voor degenen die het project in het verleden al steunden, om de realisaties te zien die mede mogelijk werden dankzij hun geld.
Het project wordt intussen gesteund door Joker en ook Radio 2 toonde al de nodige aandacht. Vele plaatselijke handelaars droegen ook al een steentje bij. Nu wordt er dus een heuse benefiet-infobeurs georganiseerd en daarvoor trokken Anja en Kenneth naar Jeugdherberg De Zandpoort. Deze locatie is ideaal gelegen en vlot bereikbaar. Een grote parking en een flexibele ruimte maken het tot een ideale locatie voor de benefiet-infobeurs.
Wat mag u nu allemaal verwachten op die benefiet-infobeurs? Vooreerst heel veel informatie over het Talibéproject. Geïnteresseerden, sponsors en donoren kunnen al hun vragen afvuren. Er is ruimte om nieuwe spullen of financiële extraatjes binnen te brengen. Maar er is ook ruimte voor muziek, hapjes en drankjes. Er zal een diareportage zijn over Senegal en een workshop ‘Afrikaanse school’ waarin de bezoeker zich helemaal kan inleven in het dagelijkse bestaan op een Afrikaanse school. Belangstellenden kunnen hun haar een Afrikaanse vlechtje geven. Er zullen djembéklanken over De Zandpoort waaien en er zal een grote reis naar het project tijdens de zomermaanden voorgesteld worden. De Senegalese zanger Pathé Thiam zal voor de nodige sfeer zorgen in de loop van de namiddag.
Met behulp van vele sponsors en steunende middenstanders kunnen Anja en Kenneth er alvast een feest van maken. Een festival voor Senegal, om de Talibékinderen een duw in de rug te geven…
‘Een festival voor Senegal’: zaterdag 22 november tussen 14 en 19u in Jeugdherberg De Zandpoort (Zandpoortvest te Mechelen, op 5 minuten van Mechelen-Centraal + grote parking aanwezig)
Meer info
bij Anja Geeraerd (anjageeraerd@hotmail.com)
bij Kenneth Rumes (kennethrumes@hotmail.com)
of bij Afractie (afractie@hotmail.com)
telefonisch kan u ons bereiken op 0478/764285
de website waar je alles over het project kan nalezen is:
http://users.pandora.be/frederik.g/