arch/ive/ief (2000 - 2005)

CD&V wil oud-rijkswachtcommandant in beheerraad Rzoezie
by ace Sunday October 26, 2003 at 12:45 PM
ace@steun.be

Nog niet goed wakker wegens vergeten zomeruur en tussen twee boterkoeken met rozijnen in de opvallende titel: CD&V wil rijkswachter in bestuur Rzoezie, in De zondag, het rechtse regionale tegenbroertje van een over het algemeen verteerbare Metro, beiden kinderen van het roularta-imperium.

CD&V wil oud-rijkswa...
zondag.jpg, image/jpeg, 513x620

Zodus het epos Rzoezie komt in een volgend stadium. Nu de mediagestuurde en met flutjesonderzoek ondersteunde anti-vreemdelingencampagne rond het stemrecht stilaan z'n hoogtepunt bereikt, Temsamani vermalen werd in de Mechelse SP.a-molen en Somers goed bevonden, om in het spoor van Vandenbrande, liberale enggeestigheid in een minister-presidentschap om te zetten, wordt door de CD&V oud-rijkswachtcommandant Gaston Kuycks aangezocht om het categorale jeugdwerk open te breken en mits het schenken van alcohol het jeugdhuis interessant te maken voor de bange blanke Mechelaar en alzo de integratie van de Marokaanse jongeren te realiseren. Dat hierbij ingebroken moet worden in beheerraaden van legitieme VZW's mag als een serieuze alarmering gelden voor elke organisatie in dit juridsiche statuut. Wat vindt de even legitieme "migranten" sector hiervan die haar categoraal werk onder vuur ziet genomen en waar blijven de 'weldenkende' CD&V-ers die hoognodig hun partij op sporen moeten krijgen om komaf te maken met de alsmaar voortschrijdende devaluatie van democratie, werknemers en algemeen belang die door de huidige coalitie wordt belichaamd.

"Wat mij vooral deugd deed, was de steun uit onverwachte hoek. Het jeugdhuis Rzoezie, waarmee ik in het verleden nochtans stevig van mening heb verschild, ging pal achter mij staan. Ik vond het ook heel mooi wat Bart Somers op villa Politica zei. Hij heeft mij ook ge'sms't. Dat gebaar heb ik erg geapprecieerd," zo verklaarde Temsamani in De Morgen van 11 oktober 2003.

Zou Somers ook al naar Rzoezie ge'smst' hebben? Geef toe, Mechelen heeft voor burgers van vreemde afkomst toch iets idyllisch.

Is de afdeling Mechelen nog op z'n plaats bij de CD&V? was de vraag aan Inge Vervotte in de klapper van de week op het CD&V- http://forum.cdenv.be/viewtopic.php?t=1100 - hier vindt men een summiere historiek en referenties van de decennia durende stalking van RZOEZIE en van bv het onderzoek van Martens en Blommert van 4 jaar geleden. Voor het geactualiserde onderzoek van Prof. Martens in opdracht van de Vlaamse regering, zie http://www.kifikif.be waar een interessante samenvatting, met opvallende verwijzingen naar Mechelen, zijn terug te vinden.