arch/ive/ief (2000 - 2005)

Steunwake FORD 16 oktober
by Edwin Friday October 17, 2003 at 01:26 AM
theo mewis 011/24.25.80.

Tweede dag steunwake in de caravan van het Limburgs Sociaal Forum.

Er is heel de dag actie gevoerd in het bedrijf. De mensen van de toeleveraars, de conveyer, hebben maar twee ur gewerkt. Daardoor liggen grote delen van de fabriek stil. Ook de nachtploeg is op dit ogenblik in actie.Dit doet FORD pijn !

Er is druk gesproken over de de verliescijfers van FORD. Zijn er grote bewegingen aan de gang binnen FORD-Europa ?

Alles wordt in gereedheid gebracht voor de betoging van zaterdag: balonnen opblazen,spandoeken in gereedheid brengen enz.

Jessika, Griet, Yves en Edwin hebben heel de dag hard gewerkt aan de beschildering van de caravan. Een prachtig resultaat. Mooi. Echt het bekijken waard. Veel arbeides kwamen toezien en de meeste vonden het echt de moeite.

Aan de ene kant staat een mooie prent die een schaar uitbeeldt. Een scherp been omhoog stelt de beurkoersen van FORD en de bedrijven voor. Het scherp been omlaag de dalende tewerkstelling.

Aan de andere kant van het scharnier een opening bovenaan met de kop van Verhofstadt en een opening onderaan met een massa mensen die Verhofstadt naar beneden uit zijn ivoren toren trekt. Het volk trekt de politiek naar beneden. Om aan de andere kant van het scharnier de schaar te dichten: winsten omlaag, tewerkstelling omhoog.

De andere kant van de caravan krijgt morgen een beurt. Daar zal klaar en duidelijk op staan: "Gedaan met sluiten en afdanken !", het motto van de mensen van FCI vorig jaar in actie tegen de sluiting van hun bedrijf.

Kom zien, Kom zien zaterdag naar de caravan. En proficiat Jessica voor deze mooie ontwerpen !!!