arch/ive/ief (2000 - 2005)

Steunwake FORD 15 oktober
by Edwin Wednesday October 15, 2003 at 11:37 PM
theomewis@skynet.be 011/24.25.80

Vanaf nu komt er regelmatig een verslagje vanuit de caravan/steunwake van het Limburgs Sociaal Forum

Edwin zit sinds gisteren in de caravan/steunwake van het Limburgs Sociaal forum aan FORD. Hij wil de FORD-arbeiders een hart onder de riem steken. Als werkloze is hij geraakt door de aangekondigde afdankingen en de woordbreuk van FORD. Hij wil de dingen doen "bougeren" en wil zijn steentje bijdragen om met de anders-globalisten een en ander aan de gang te houden.

Edwin zal regelmatig verslag uitbrengen over wat hij ziet en meemaakt aan FORD. Je kan hem ook kontakteren op nummer 0498/04.45.49.

Vandaag gingen de prikacties in het bedrijf zoals elke dag gewoon door. Voor elke wagen die buiten gaat naar verwerkers moet er een terugkomen van toeleveraars. Het bedrijf werkt. Maar onder controle van de werknemers. Af en toe legt een lijnvoor een uur het werk neer en daarna een andere. ACV-voorzitter Cortebeeck kwam de militanten een hart onder de riem steken. Hij benadrukte dat de vakbeweging niet kan laten geberuen wat FORD doet. Hij merkte dat de solidariteit groot is in het land.

Zaterdag wordt de grote dag. 18 oktober: dag van de solidariteit.Iedereen leeft er naar toe. Allemaal naar Genk voor de jobmars ! Afspraak 10u30 Limburghal