arch/ive/ief (2000 - 2005)

Eén jaar geleden...
by het bosviooltje Tuesday October 14, 2003 at 01:54 PM
het_bosviooltje@ziplip.com lappersfortbos

Eén jaar geleden... ...hebben boomhutters gestreden,heeft de FED's geroofd...maar het verzet niet gedood.

Eén jaar geleden......
pat2.jpg, image/bmp, 600x450

Eén jaar geleden...

Geen reden om feest te vieren... ondanks alle goede voornemens van het Groengordelfront.
't Is precies één jaar geleden dat de FED's, onze boomhutters uit hun nesten schudde; hardhandig, onnodig en met theatraal machtsmisbruik. Onze belastingscenten moeten ergens voor dienen.
3000 mensen worden in Genk de deur van de fabriek gewezen;Ford vandaag, Renault gisteren, multinationals die samen met hun naar voor geschoven machtigen,politiekers van hun slag, bepalen U en mijn brood.Bepalen steeds en steeds meer mijn eigenheid, diregeren mijn en uw ik.
Eén jaar geleden moesten activisten, burgelijk ongehoorzamen op een hardhandige manier het bos, lappersfortbos, verlaten. Een bos, onbeheerd door eigenaar en multinational Fabricom "achtergelaten" als appeltje voor de dorst;als speculatieve munt voor vriendelijke tot samenwerking bereide politiekers, ja burgemeesters.Toen Vanmaele, nu Moenaert.
Zowel binnen de stad, provincie, gewest, binnen- en buitenland staan mensen achter de aankoop van dit bos.Maar neen, na een niet te tellen aantal sympathiebetuigingen is het bos nog STEEDS niet gekocht.
Fabricom, ja meneer Moenaert een zus van Electrabel, heeft zijn onderhandelingen gehad. Een mooie som werd naar voor geschoven; meer dan speculatie op de geldmarkt opbrengt.Maar neen, "de burgervader onzer allen" wou een belangrijk zinnetje meer. Nee, nee geen zetel bij de zussen van Electrabel,die heeft hij al;Hij wou het volgende zinnetje op z'n westvlaams: Als de burgervader van Brugge het licht op groen zet, gaat de verkoop door.
Jawel, vos Moenaert aan de slag.
Voor wie of wat heeft hij, onze burgervader aller Bruggelingen dit nodig? Tewerkstelling, industrieterrein? Voor wie of welke multinational? Tewerkstelling in locale mensvriendelijke ondernemingen op de maat van de mens ja, op industrieterreinen die REEDS zijn ontsloten ja, maar niet nog een keertje een bestaand bos ontginnen.Of heeft hij dit bos,lappersfortbos, nodig als pasmunt voor z'n prestige project,het Chartreusebegied headquarterszone.Jullie het bos ik het Chartreusegebied.Ieder Bruggeling is toch akkoord, tewerkstelling is belangrijk, wij -burgemeester- geven jullie groen dus wees niet kinderachtig en val niet over dit stukje verwaarloosbaar bos.
Nee, wij vallen niet, en zeker niet als de groenen, wij vallen niet voor macht,prestige, geld en status....
Wij vallen, wanneer de tijd er rijp voor is, wij vallen die bastions aan die het laatste stukje eigenheid, vrije burgers van brugge proberen te kelderen.
Groengordelfront is reeds, op de grote betoging waren er 5000, ...Er leeft wat onder uw Bruggelingen Moenaert, er leeft wat.
Velen worden lastige Bruggelingen. Niet meer bereid het getalm, gezalf, de vage woorden en beloftes te slikken.
Stevaert noemde bij het laatste bezoek van het Groengordelfront en vzw Groen, het Lappersfortbos een symbool.
Voor ons is het een keerpunt, liefst met een burgemeester die z'n burgers kent. Er waren ooit Lastige Bruggelingen en...
je hoort nog van ons.
het bosviooltje