arch/ive/ief (2000 - 2005)

Geslaagde lesbiennedag
by Karen (posted by An) Tuesday October 14, 2003 at 11:26 AM

Een verslagje door Karen over de succesformule voor een geslaagde lesbiennedag...

Even rekenen: een 100-tal vrouwen, een aantal kinderen en enkele mannen. Tel daarbij een stuk of wat organisatrices en een bende enthousiaste vrijwilligers, plus een rij infostands, een hoop workshops, een kinderopvang en een gezellige caféruimte, en voila, zo kom je aan dé succesformule voor een geslaagde lesbiennedag.

Net als vorig jaar was ook deze editie weer eentje om vingers en duimen bij af te likken! Workshops als Braziliaanse samba en eco-percussie waren zeer gegeerd, maar ook lezingen en discussies rond bijvoorbeeld gender en media of SM werden fel gesmaakt. Ditmaal was er ook een heuse filmzaal georganiseerd, waarin Jane Bond en Dirty Harriette op het scherm te zien waren, en ook voor de liefhebbers een heuse lesbo-pornofilm te zien was.

’s Avonds werd voor de hongerige mensen een vegetarische maaltijd voorzien en de dag werd afgesloten door een optreden van Marianne Debaene, die menig hartje wist te bekoren met prachtige ballads en stoere meiden-muziek, waarna een megafuif van start ging. Voor de echte die-hardfans van de fuiven op lesbiennedag was er ook nog een afterparty op de Love Boat.