arch/ive/ief (2000 - 2005)

2.000 mensen op Beursplein tegen Balkenende-2
by Platform Keer het Tij Friday October 10, 2003 at 04:56 PM

Vanmiddag is van 12.30 tot 14.00 uur op het Beursplein In Amsterdam een grote protestbijeenkomst geweest tegen de plannen van het kabinet Balkenende-2. Aan het protest namen volgens politie en organisatoren 2.000 mensen deel. De manifestatie viel samen met een werkonderbreking van ondermeer gemeentepersoneel.

Het was een actie van Abvakabo-FNV, samen met andere FNV-bonden en Platform Keer het Tij. Sprekers waren ondermeer Peter Gortzak, bestuurder van de Abvakabo-FNV, Rene Danen van Platform Keer het Tij en G. Geldhof, voorzitter van de ondernemingsraad van het GVB. De FNV wil dat het kabinet zijn plannen voor ondermeer de jeugdwerkloosheid, Gezondheidszorg en de ontkoppeling van lonen en uitkeringen aanpast. Door de opeenstapeling komen de effecten nu vooral terecht bij de laagste inkomens. Platform Keer het Tij, vertegenwoordiger van 350 organisaties uit politiek, kerk en maatschappij heeft zich bij de actie aangesloten.

Het platform -Keer het Tij Utrecht- organiseert zaterdag a.s. tijdens de werkonderbreking van het regionaal busvervoer een demonstratie onder de leuze "Stop Balkenende's plannen" om iedereen in Utrecht in de gelegenheid te stellen zich aan te sluiten bij het protest van de werknemers van het streekvervoer. De demonstratie start om 11:00 uur op het Smakkelaarsveld (naast Utrecht CS). FNV Bondgenoten Regio Utrecht is ook aangesloten bij platform - Keer het Tij Utrecht-.