arch/ive/ief (2000 - 2005)

Efteling verliest Procedure over Entenwoud. Etenwoud voorlopig gered.
by GroenFront! Wednesday October 01, 2003 at 03:00 PM

De uitspraak van de Raad van State vandaag is met gejuich ontvangen in het GroenFront! actiekamp achter de Efteling. Met het besluit om het bestemmingsplan van Droomrijk te vernietigen is de Efteling een zware slag toegediend. Zij moeten, als zij het plan alsnog willen doorzetten, de bestemmingsplanprocedure opnieuw beginnen. Dat kost hen vele jaren.

Efteling verliest Pr...
entenwoud_blijft.jpg, image/jpeg, 320x240

Wij hopen er echter op dat de Efteling, en ook de andere bedrijven achter het project nu inzien dat zij hun dromen niet kunnen verwezenlijken en dat zij hun plannen om te bouwen in de bossen achter de Efteling opgeven.

GroenFront! activisten wachten daarom met spanning af wat de reactie zal zijn van vooral directeur van Zijl van de Efteling en Roompot BV, het recreatiebedrijf uit Zeeland. Tot er duidelijkheid is over wat zij gaan doen blijven de activisten het bos bezetten.
Zoals al eerder gezegd zijn er slechts twee manieren waarop de activisten het bos gaan verlaten;
of de Efteling haalt haar plannen van tafel of door een langdurige en prijzige ontruiming. De absolute zekerheid dat er niet gebouwd gaat worden is er nu nog niet.

Wel is er de verwachting dat Roompot BV gaat afhaken in het project. Het is al langer bekend dat de directie van Roompot BV twijfelde over verdere deelname van het project door de lange duur van de procedures en de groeiende tegenstand. De activisten waarschuwen bedrijven die de plaats van Roompot willen innemen. Zij kunnen rekenen op fel verzet.

Verder hopen de activisten dat de gemeente Loon op Zand zijn lesje heeft geleerd en zijn medewerking aan dergelijke plannen stopzet.

Mocht de Efteling besluiten het bouwplan definitief in te trekken dan zullen de GroenFront! activisten het actiekamp afbreken en het aanwezige bouwmateriaal tot de laatste spijker verwijderen. Maar mocht de Efteling besluiten te proberen het plan door te zetten, dan zullen de GroenFront-activisten genoodzaakt zijn hun bezetting te volharden en het verzet op te voeren tegen de Efteling-directie, tegen Roompot B.V. en tegen de andere partners.

NO COMPROMISE IN DEFENCE OF OUR EARTH!
http://www.groenfront.nl
http://www.entenwoud.nl
Het Sprookjesbos slaat terug! GroenFront! helpt een handje.