arch/ive/ief (2000 - 2005)

werklozenbond roept Daems uit tot publieke vijand nummer 1
by werklozenbond Tuesday September 23, 2003 at 05:18 PM
werklozenbond@yahoo.co.uk

Werklozenbond roept Rik Daems uit tot Publieke Vijand Nummer 1

werklozenbond roept ...
daems.jpgsriq6s.jpg, image/jpeg, 328x479


De recent opgerichte werklozenbond (http://www.werklozenbond.tk) heeft Rik Daems tot Publieke Vijand nummer 1 uitgeroepen en roept alle werklozen en andere steuntrekkers op om de man te confronteren met de gevolgen van zijn beleid.
De werklozenbond neemt fel aanstoot aan de uitlatingen van VLD-Kamerfractieleider Rik Daems die in Dag Allemaal van leer trekt tegen de werklozen en wat hij omschrijft als "het sociaal profitariaat". "Wie zich daaraan bezondigt, presteert niet alleen niets in en voor de samenleving, bovendien maakt hij misbruik van een sociaal systeem, waardoor anderen - die het echt wel nodig hebben - te weinig krijgen", aldus Daems.
De werklozenbond wijst erop dat werkloosheid een structureel probleem is in de kapitalistische samenleving en dat werklozen niet de oorzaak van dat probleem zijn maar het slachtoffer.
De werklozenbond maakt zich vooral boos over het feit dat Rik Daems als fractievoorzitter precies één van de voortrekkers is van de zgn. fiscale amnestie die fraudeurs de kans geeft hun zwart geld naar België te halen tegen voorkeurtarieven. De werklozenbond omschrijft de fraudeurs als "asociaal profitariaat" en verzet zich tegen elke amnestie.
Volgens de Bond zijn het overigens niet de werklozen die het sociaal systeem belasten en afbreken, maar precies de neo-liberalen, die ondermeer door de fiscale amnestie en de zgn. verlaging van de loonlast de financiering ervan uithollen.
De werklozenbond wijst erop dat de zgn. loonlast historisch gezien een (niet uitgekeerd) deel van het loon is dat niemand anders toekomt dan precies de werknemers. De zgn. loonlast is de basis van de financiering van de sociale zekerheid. Zij dient om in geval van werkloosheid of ziekte een uitkering te kunnen voorzien en een pensioen te garanderen. Het zijn de werknemers, die ervoor werken, niet het soort gespuis als Daems.
De werklozenbond neemt zich voor Rik Daems overal en heel de tijd te achtervolgen en te confronteren met zijn uitspraken en de gevolgen van het door hem mee vorm gegeven beleid.

een andere werkloosheid is mogelijk !