arch/ive/ief (2000 - 2005)

Laatste nieuws Europees onderwijsforum en demo
by EEF mobiliseringsgroep Friday September 12, 2003 at 02:48 PM
info@eef2003.org

De laatste nieuwtjes over het EEF en de demonstratie in Berlijn die van 18 t/m 20 September tijdens de top van de Europese onderwijsministers plaats zullen vinden.

De laatste nieuwtjes over het EEF en de demonstratie in Berlijn die van 18 t/m 20 September tijdens de top van de Europese onderwijsministers plaats zullen vinden.

Konferenties
Op donderdag 18.09.2003 zal er, na de workshops die overdag plaats vinden, een podiumdiskussie onder de titel: Het Bologna-proces – kritiek en alternatieven. Over dit projekt diskusseren Lea Brunner (VSS/UNES, Zwitserse studentenvakbond), Heiner Fechner (FZS, Duitse Studentenvakbond), Marzia Foroni (UDU, Italiaanse studentenvakbond) en iemand van SUD Etudiant (Franse Studentenvakbond). De presentatie doet Bastian Gronloh (Education is not for sale). Aan het eind van de diskussie kunnen vragen gesteld worden. Op vrijdag 19.09.2003 is vanaf 19.30 uur een voorlezing van professor Nico Hirrt over GATS en onderwijs. Nico Hirrt komt uit Belgie en is één van de oprichters van de Belgische beweging „Appel pour une école démocratique“. Hij schreef boeken zoals: Het schoolwesen in het teken van de markte en In de schaduw van de konzernlobby: De onderwijspolitiek van de Europese Kommissie. Na zijn voorlezing is er gelegenheit voor open diskussies.

Workshops
Op onze website http://www.eef2003.org kunnen jullie het aktuele overzicht van alle workshops zien. Op dit moment zijn er 55 workshops aangemeld. Vergeet daarbij niet dat de Duitstalige en Engelstalige pagina`s op onze website sneller aktualiseerd worden.

Demo
De afluitende demo begint op zaterdag 20 september om 12.30 uur bij het hoofdgebouw van de Humboldt universiteit Unter den Linden 6 in Berlijn. We zullen onze solidariteit met de vakbondsjeugd en de Berlijnse Kleuterscholen tonen die ook voor een beter onderwijssysteem demonstreren. In Berlijn vindt sinds enige tijd een ongeloofelijke bezuinigingsgolf plaats.

Aanmelden en slaapplaatsen reserveren!
We kunnen alleen die mensen een slaapplaats garanderen die zich tijdig aanmelden. Slaapplaatsen kunnen voor 3 Euro gereserveerd worden door een e-mail naar beds@eef2003.org te sturen. Jullie kunnen ook via het formulier op
http://www.asta-zeitung.de/eef2003/php/html/modules.php?name=News&file=article&sid=64 een slaapplaats reserveren.


*** Another education is possible!
*** European Education Forum: 18-20.09.03 in Berlijn
*** http://www.eef2003.org