arch/ive/ief (2000 - 2005)

[nl] PleinOPENair is back in town!
by PleinOPENair Friday August 01, 2003 at 03:37 PM

Weer of geen weer, de mobiele karavaan van PleinOPENair maakt dit jaar opnieuw een rondreis doorheen Brussel! Van 15 augustus tot 6 september houden we elke vrijdag- en zaterdagavond halte aan enkele "verbazende" plekken (zie uurrooster)... en zoals gewoonlijk is PleinOPENair volledig gratis toegankelijk!

Bij valavond (20u) biedt pleinOPENair een eclectische reeks concerten, gaande van de electro-pop van Felix Kubin tot de avontuurlijke reizen van het Brusselse Rom en het Spaanse Dusminguet, van de grootstedelijke hip hop van Pitcho tot de jumpslap van Domguè, van de "crooner techno" van Fantazio, een concert "in situ" van LUSTROlustre tot een "live soundtrack" met Stevie Wishart...

Maar de hoofdrol op PleinOPENair is vanzelfsprekend weggelegd voor films, vertoond op plekken die terrein zijn van stedelijke evoluties. Dit jaar begeven we ons naar het Rijksadministratief Centrum waar Gary Cooper schittert in de rol van een modernistisch architect in de klassieker "The Fountainhead". Van beton naar groen: in het Moeraske, kan je genieten van "Where the Green Ants dream" van Werner Herzog. Op een braakliggend terrein in de Zuidwijk , daar waar tot voor enkele jaren de chocoladegeur alomtegenwoordig was, maakt Willy Wonka & the Chocolate Factory"" zijn opwachting.

Op een steenworp van de Europese instellingen tenslotte, is het de beurt aan"Themroc", het spitsvondige meesterwerk van Claude Faraldo...

PleinOPENair is ook de gelegenheid om een aantal films (opnieuw) te ontdekken.... in een aangepast kader! Zo is er het prettig gestoorde "Schizopolis" (Steven Soderbergh), de ontspoorde animatie "Otesanek" (Jan Svankmajer), de stadsdocumentaire "Megacities" (Michaël Glawogger), de docu-fictie over Brooklyn "Blue in the Face" (Wayne Wang & Paul Auster), evenals een heleboel kortfilms.

En elk weekend zijn er ook heel wat extra's. Zo zijn er de verwoede verhalenverzamelaars van Brussel Behoort Ons Toe, de fotografen van BlowUp, de stadsverkenners van Di-Sturb, de zwaaiende armen en benen van Pantalons en de micro-edities van Microboutiek, en enkele gidsen leiden u vakkundig rond.

Meer info over de adressen, en meer praktische informatie kan je online terugvinden op de website!