arch/ive/ief (2000 - 2005)

Entenwoud: wonen in een waar sprookjesbos
by Entenwoud sprookjesverteller Monday July 28, 2003 at 05:07 PM
sprookjesverteller@entenwoud.nl

Elfjes in de bomen, een fort, wandelende Enten, schommels en een heuze vuurspuwende draak die ons helpt vliegen. De nieuwste actie-attractie komt meer en meer tot leven: Het Entenwoud, het nieuwste sprookjesbos dat niet wijkt voor goud.

Entenwoud: wonen in ...
12810.jpg, image/jpeg, 140x140

Het is druk in het Entenwoud. Er zijn heel veel mensen, ook tijdens de open dag van afgelopen zondag. Hoewel er niet heel veel nieuwe mensen uit de buurten kwamen tijdens deze opendag, was de lol en de wil om het Entenwoud te helpen er niet minder om. Een goede steungroep vanuit de dorpen rond het Entenwoud lijkt zich te vormen. Dit keer was er zelfs een workshops voor de gevorderde klimmers en ook een workshop over de flora en fauna in het bos en welke vruchten je kan eten en welke je beter kan laten liggen.

Ons materiaal is wel constant op. Het overschot aan hout is volledig opgegaan, maar dankzij een lokale pallet-boer is er nu weer voldoende. En ook het nieuwe polyprop-touw dat onlangs was overgekomen, is alweer op. Er zijn dan ook al meer dan tien boomhutten, een fort in aanbouw en talloze loopbruggen. Dankzij die loopbruggen hoeven we steeds minder op de grond te leven en kunnen we van hut naar hut lopen door de lucht.

<b>draken</b>
De contouren van een draak worden ook steeds zichtbaarder bij de vuurplaats. Het ziet eruit als een grote toren met veel verdiepingen. Nu al is het drie verdiepingen hoog en dat moeten er minstens vijf worden. De draak helpt ons om nog sneller de lucht in te vliegen en de aarde te beschermen van de boze vizier en zijn raadgevers. Er zijn ook al elfjes gezien in en rond het Entenwoud. Die verschijnen zomaar en zijn plots weer weg om weer in een andere boom tevoorschijn te komen.

<b>toneelstuk</b>
Speciaal uit Gilzerijen kwam een verklede groep toneelspelers om het verhaal over het Entenwoud uit de doeken te doen. Met mooie kostuums aan, speelden zij het toneelstuk van de geschiedenis van het verzet van de Leflaven en de mensen die samen een Groen Front vormen tegen de sloop van het Entenwoud. Het ging zo:

"De Leflaven gaven een feestje in het bos. Daar kwamen zij de raadgever tegen. Die had het druk met schilderen van gele stippen op de bomen. De Enten waren hier niet blij mee, want die wisten wat het idee ervan is. Met hun takken pakten ze de bouwplannen af, waarop die op de grond kwam. Een huppelende Laaf lieten ze struikelen, vlak voor de bouwplannen. Maar de Leflaaf dacht een schatkaart gevonden te hebben!

Niets is minder waar: het zijn bouwplannen voor het mooie bos. Willen ze die zomaar slopen dan? De laven schrikken zich wild. Er is geen tijd te verliezen. Ze hadden al eens gehoord van de GroenFront!-ers die in bomen, in boerderijen en in tunnels leefden en zich eerder verzet hadden tegen een verwoestende haven en spoorlijn. Die moeten we uitnodigen de Enten te helpen tegen de plannen van de vizier en de raadgevers van de Efteling!" En zo liep het toch nog goed af.

<b>Enten zijn iets nieuws van plan</b>
Maar zover zijn we nog lang niet. De vizier van de Efteling wilt nog steeds het bos slopen. De geruchten gaan nu over de wandelende bomen. Ze zijn iets nieuws van plan, gonst het door het Entenwoud. Er zijn opeens nieuwe bomen in het bos verschenen, soms wel van vijf meter hoog! Wat ze van plan zijn, mag de sprookjesverteller niet verklappen. Het blijven geruchten...

Wil je dit niet missen? Kom naar het Entenwoud tijdens een van de opendagen die elke zondag gegeven wordt met elke keer weer iets nieuws. Of kom op andere dagen ook langs, om te helpen met het opbouwen van het actiekamp Entenwoud. Het nieuwste sprookjesbos slaat terug. GroenFront! helpt een handje.

http://www.groenfront.nl
http://www.entenwoud.nl
Kakeldoos: +31 (0)6 45724414

zie ook
Het Entenwoud: directe actie Leflaven en GroenFront!
http://www.indymedia.nl/nl/2003/07/12818.shtml